Tuesday 3 January 2012

Firavun Zoser bir piramit

Saqqara piramidi 2737 yılları arasında inşa kraliyet mezarı bilinen en eski taş bina ve tarihinde ilk kez, -. 2717 M.Ö. M.Uçurum Saqqara bir kilometre mesafede Güney Saqqara, Giza yer almaktadır. Başlangıçta tünel yukarıda altı teras şeklinde Bakanı Amahotb tarafından Firavun Djoser'in mezar için tasarlanmış mezar siteye iner. Bugünkü formun tamamlanmasından önce piramit şeması içerisinde altı geçer.

Bu piramit anıt dünyanın herhangi bir yerinde taş yapılmıştır bilinen ilk binasıdır. Adından da anlaşılacağı gibi bir yüksekliğe 62 metre (200 feet) gelene kadar, bu boyutu azalan taş altı seviyede bir dizi. 390-350 metre ölçüm ve dikdörtgen bir taban. O zamana kadar, teras mezar mimarisi ve mimarisinin ana şeklidir. Piramit aslında Kmustbh pist başladı ve orijinal vizyonu boyutunda azalan kadar teras bir dizi olarak bir piramit gibi olmalı ve her üst üste yığın olmayabilir oldu.

 dış
Gittiğiniz piramidinin dış kabuk çoğu. Bazı noktalarda, binanın ana bölümden de kayboldu. Bu yapımın farklı aşamalarında olduğunu açıktır.Doğu tarafının piramidin en iyi şekilde gösterir.

Üçüncü aşamanın yapımı bittikten sonra, gerçek bir piramit yapma süreci. Ek Almustptin oluşturmak için kullanılan taş fazla 200.000 ton incir ve mevcut dört üzerine yerleştirilmiş, altı derecelik bir piramit daha makinesi ile. Ve sonra beyaz kalker karşısında eklendi. Piramidin kuzey tarafında, kapak birkaç blok tutun.
 
iç yapısı
Kralın mezar odasının granit yapılmış. 1924-1926 arasında araştırma döneminde, mezar odasında Djoser'in Anıtı üzerinde bulundu.Heykel bozuk, ama tutarlı ve şimdi Kahire Müzesi'nde sergilenmektedir dir

 .

No comments:

Post a Comment