Saturday 7 January 2012

Abydos Tapınağı

Sohag Balyana yılında Abydos Tapınağı merkezinde bulunan
Tapınağı ilk Kral, "Kent I", ikinci Hanedanı XIX ve King'in ünlü "Ramses II" nin babası bir güzel ince inşa edilmiştir. Bir mezar tapınağı ve çit içinde onun "City I" olduğunu varsayar kapsamlı bir antik mezar içerir tanrının mezar "Osiris".

Tapınak refah gün ile çevrilidir çiçekli bitkilerin bir bahçe, ağaçlar Albasagh dikti.Yeni tapınağın orijinal ön ortaya koyduğu ve yeniden kurulu, tapınağın birinci ve ikinci avlu bahçesinde ardından iki büyük tapınak Abhan ve uzay, orada ortaya çıktı.

 Osabhma çok fazla hasar ve tapınak cephesi, giriş ve güncel Boamdth kare duvarlar ve "Ramses II" savaşın gerçekleri bazıları tarafından çizilmiştir deliklere biterler ve Asya'da onun zaferleri. Yanı sıra kendi hatıra yazıtların bazı okuma.

 Bu "Ramses II" babasının ölümü Kral, sonra tapınak "Abydos" yapımı tamamlanan edildiğini hatırlattı olacak "City ilk." Ama "Şehir" döneminde inşa edilen kısmı teknik olarak inşaat tamamlandı "Ramses II" parçası çok daha fazlaydı.

Ve bir eksen üzerinde diğer Mısır diye bir dikdörtgen şeklinde çoğunlukla övgüler tapınaklar, ve tüm Rdhadtha ve Hgratha tasarımı oldukça farklı "Abydos" Tapınağı. "Abydos" düzeni tapınak bir dik açı şeklinde olduğu gibi, çok özel, ya da Latin alfabesi L. şeklindeKabin Kutsallar Kutsal, bir ana bölme avluları ve salonları ardışık sütun bir dizi dik olacak

Orada salonu "İlk Şehir", Kral tarafından yaptırılan sütun salonu birçok sütun, ancak dekorasyon oğlu zamanında oldu "II Ramses". Ve bu oda uzunluğu yaklaşık 55 metre, yaklaşık 11 metre genişliği.Tavan yirmi dört sütun üzerine oturmaktadır.

Ve papirüs şeklinde alt ve çiçek için onların taçlar sütunları henüz çiçek vermedi.Sütun iki sıra on iki sütun, her satır ayrılır. Her satır altı gruba ayrıldı ve iki sütun her birinde yakın, o zaman birbirine yakın iki kişi bulmak, vb sonra orada küçük bir oda koridor ve bir .. Sütunlar II Salonu'nda benzer doğanın diğer şeritleri ile ilgili odaya yedi pasajlar vardır.

Sütun II Salonu

Bu "Seti I" tapınak bir sonraki oda ve çatı otuz altı sütun devam .. Üç satır, on iki sütun her satır ayrılır.Diğer oda gibi sütun sıraları, iki sütun bir dizi oluşan her grup oluşur.

  Böylece, ilk odada olarak aralarında yedi geçişler vardır.Salonlarda her yedi pasajların her ilgili ve tanrı heykelleri yerleştirildi yedi kutsal nişler, biter

. Sonra tanrı "Horus" sağ, niş tanrıça "İsis", nihayet o zaman tanrı sonra "Osiris", "Amin" ve sonra sabah güneş "Horakhty" Ra-Harakhty tanrı, sonra "Ptah" ve, Kral mihrap gelen Mihrap ilk ayrılmış olması "İlk Şehir".

Ve sunak arkasındaki "Osiris" sütunları ile küçük bir salon giden bir kapı üç küçük, tanrıların üçlü yazarı için şapeller "Osiris" ve "İsis" ve "Horus" ile vardır. Diğer özel tanrıların her biri için kabinleri "Nfrtom" ve "Ptah, Şeker", ve de var "Şeker."

Bu salonun yazıtları Kral saltanatı olmuştur "Şehir ilk." O kadar güzel bir yazıt ve tapınak başlangıçta tanrı adına kurulmuş olmasına rağmen konuların çoğu, Mısır tanrıları ile, Büyük Şehir Kralı bahsediyoruz "Osiris".

liste vaftiz anası

Salonun doğu duvarı açısından bir kapı duvar var dar bir koridor yol açar sütunlarla başka bir odaya bağlanır. Bu koridorun ortasında firavunların tarihinin en önemli desen biridir. Bu model ünlü bir "liste vaftiz anası" olan "Abydos listesinde," diye ülkenin "ilk Seti" meşru kral olarak Mısır krallarının isim listesi.

Bu liste Kraliçe, "Hatshepsut" ve dini illüzyon "Akhenaten" ve "Tutankhamun" dahil halefleri, reform döneminin krallarının isimleri adını sayarak, Kral, "Mina" adına başladı ve Kral adı "Şehir" sona erdirilmiştir.

. Kral, "Kent I" (1279-1290 M.Ö.) inşa etmeye başladık "Abydos" olarak Iqapelln bu desen tanrı "Nunn" Nun "Khyeery" için güneş bir asansör tekne Surround - "Alawzurion" neden uzun koridorda Khepry Gates, Kitabı "Gates The Book" dan bir sahne. Ve "Khyeery" ya da "Kebri" adının anlamı "Khyeery" yeni, yenileme doğuşu sembolize eder ve bir bokböceği (böcek) şeklinde tasvir fiil "olması" dır.

No comments:

Post a Comment