Tuesday 3 January 2012

Mısır İslam tarihinin Bölümü

AH 21 AD 641 Mısır İslam tarihinin tarihçiler seçin kadar MS 1517 ve Memluk devleti ve Osmanlı Mısır Emirliği transfer sonunda.

Bu tarih, üç bölüm, güçlü bağları ile ayırt edici karakterinin her bölüm hepsini bağlamak için ayrılmıştır.

İlk: vali ve Ataiwlaunayn ve Alakhchid dönemi:

Ve Halife döneminde ve 969 AD Fatımi devleti kadar 641 MS Mısır 'Amr ibn el-Aas açılması ile başlar. Bu yaş Mısır İslam'ın yayılması yanı sıra, diğer el ve form veya Medine veya Şam ya da Bağdat'ta İslami halifelik diğer Mısır itaat üzerine Mısır sessiz ortak yaklaşımı ile karakterizedir. Ve Ahmed Ibn Tulun, Muhammed bin TGj Alakhchid Bağdat'taki Abbasi halifesi istifa etti, bağımlılık Tulunid ve Alakhchidah sırasında bu iki ülkede yaygın olmuştur.

Fatımi dönemi

Ve Mısır herhangi bir dış otorite tamamen bağımsız görünüyordu ve Mısır Halifeliğin merkezi oldu Kahire, şehir Şii şube kınamaktadır komutanı Sicilya özü ve kuruluşunun elinde 969 MS Mısır'da Fatımiler girmek başlar, Mısır dini kurum ve bilimsel ve Khalavcy Fatımi, Kahire ve Bağdat arasında açık düşmanlık ortaya çıkışı vardır, Abbasi silahlı çatışma tanıkLevant, Mısır topraklarında, Fas Fatimiler dışında bağlar.

Eyyubi ve Memluk dönemi:

Ve Salah al-Din 1171 dönemi başlar ve 1517 AD Osmanlı Mısır giriş kadar.Fatimiler yıkılmasından sonra Sünni İslam'ın yayılması artmış ve bu yaş büyüme Hıristiyan Haçlı Seferleri sonrası Batı politik, kültürel, dinsel ve bilimsel ve ticari açılması Mısır Mısır'ın durumunu üstün vardır. Güç ve prestij ile ilgili Votaft Mısır.

Kahire büyükelçileri ve İslam dünyasında ve ötesinde içinde Doğu ve Batı elçilerin öpücük haline gelmiştir.

Bu zamanlarda Mısır tehdit Mısır'ın doğu işgali giriş olarak Levant Levant Mısır bağlanmasına Mısır gayret yöneticileri.

  

No comments:

Post a Comment