Tuesday 3 January 2012

Firavun Tutankhamun

Tutankhamun 1325 için bir Eski Mısır tarihinin on sekiz Mısır ailesinin firavunu ve 1334 M.Ö. Mısır'ın Firavun oldu. M.Modern devletin çağda. Tutankhamun, en ünlü firavunlar olan savaşlar tarafından yapılan ya da kazandığı başarıları ile ilgili olmayan nedenlerden dolayı gibi firavunların pek çok durumda, ama başka nedenlerden dolayı önemlidir için, tarihsel olarak herhangi bir zarar vermeden tam olarak onun mezar ve hazineleri en önemli bulgulardır.
 
  Ölümünün şartlar çevreleyen gizem, çok çok erken yaşta Firavun'un ölümünden kendini Firavun ilan, özellikle uyluk kemiği ve kafatasının kırık izleri, ve ölümünden sonra dul eşi onun bakanın evlilik varlığı ile, olağandışı olmadığını düşündü. Bu gizemli olayları ve film ve video oyunları kullanılmıştır Tutankhamun mezarı ile ilgili firavunların laneti efsanesi ağır kullanımı tüm suikast tarihinin en eski bazı kabul bilinmeze ve cevapsız sorular Tutankamon'un ay Pharaohs yaptık

Mısır'a ve antik Mısır anlamına gelir onun adı "Tanrı Amun yaşam görüntüsü", büyük bir eski Mısır tanrılarının Firavun Tutankamon'un haline geldiğinde 9 yaşındaydı. Tutankhamun o bir Tanrı'nın şeklinde Eski Mısır tanrıları birleştirmeye çalıştı Akhenaten, sonra geldi Eski Mısır, tarihinde bir geçiş dönemi yaşadı. Bu eski Mısır birden çok tanrıların ibadet döndükten oldu. Onun mezarı İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından Krallar Vadisi'nde 1922 yılında keşfedildi. Bu keşif ve en son medya çılgınlığı ve dünyada yaygın.

Muhtemelen Tutankhamun anne olan ve açıkladı; Tutankhamun büyükbabası Kral Omnhot پ bize Kraliçe Tiye Akhenaten olarak bilinen oğlu Amenhotep IV, onun eşleri en büyük biri verdi üçüncü, kökenleri Akhenaten, Kraliçe Nefertiti ve eşi Kiya adlı ikinci karısı için ana ek olarak evli Eski Eserler Yüksek Konseyi Tutankhamun Kral Akhenaten oğlu olduğunu kısaltma DNA göstermek bilinen DNA testlerine dayanarak, bu Nisan 2010'da dedi.

Tutankhamun kardeşi Smonkh Ka Ra ölümünden sonra bir çocuk olarak Mısır kralı oldu, O Essen Ankh Amoun evli
 
Ang Amon Tut Tutankamon'un Ankh Amun Essen dul evli onun bakanı ve eski Evet, sonra kural, gizemli koşullar ve bilinmeyen öldü
 
Tutankhamun döneminde, daha önce Thebes onun yeni sermaye fırın kardeş kraliçeler için sermaye taşınır ve tek Tanrı Aten şeklinde çok tanrı Amun gibi antik Mısır tanrıları, birleştirmeye çalışın Tel el-Amarna firavun Akhenaten, karşı devrim başladı.Yıl 1331 . 11 ​​yıl ve tanrıların ibadet yasağı getireceğini Bakanı etkisi oldu Tutankhamun, üstünlüğünü üçüncü yılında her m ki.

 Orada Tutankhamun ölümü tatmin edici nedenlerden ötürü olmadığı bir inanç, ancak Bakanı Kh bir suikast sonucu olabilir پ rkh پ ro Ra Göz Ptdberha ve bol bu teoride müminler tarafından sağlanan kanıtlar var, örneğin, evlilik Bakanı Kh Tutankhamun dul پ rkh پ ro Ra Göz bulduğu yerde firavunlara mührü Tutankhamun herhangi ve Ankh Sun Amun dul adını taşıyan ve Tutankhamun, Hitit kralı Ankh Essen Amon dul gönderdiği bir mektupta Tutankhamun dul evlenmek oğullarından birini göndermek için kocası ve Hitit kralının ölümünden sonra onu evlenmek amacıyla oğullarından birini göndermek için ona soran da var Mısır'daki toprak girmeden önce Amon ama öldü ve muhtemelen görünüşte Mısır tahtını ele geçirmek için planlar yapıyor پ rkh پ ro Ra Evet, bu yüzden Kral Tutankhamun öldürdü ve oğlu Hitit Kralı öldürüldü, ancak bu hipotez ve hiçbir kesin kanıt, bu teorilerin her kanıtlamak Bakanı Kh tarafından rolünün öldürüldü bir inanç var .

Bu tarihsel kanıtları arkeolojik kanıtlar onaylar vardır sözü edilen ve diğer Horemheb seçildi Tutankhamun ya onları bakanlar varlığına işaret ettiğini belirtmekte yarar var ki Tutankhamun ölümü çoğu onun imha oldu Horemheb arasında ikinci Bakanı, yerini kısa bir süre için Evet iktidarın dizginleri Bakanı aldıktan sonra Tutankhamun saltanatının kanıt ve Evet ve bakan bazı komplo teorisi bunu onaylayabilir ve aslında o güneyde yaygın olan sıtma Tutankhamun ölümü.

 Uzun bir süre Tutankhamun, tartışmalı bir konunun ölüm nedeni ve o ölmedi fikrini düşündürmektedir komplo teorileri bir sürü vardı, ama suikastta öldürüldü. 8 Mart 2005 tarihinde ve görselleştirme Alhariha kullanımı Tutankhamun mumya üzerinde üç boyutlu üç boyutlu tomografi sonucu, Mısır arkeolog Zahi Hawass Tutankhamun suikast tabi ve kafatası deliğe neden ait olmadığını söyledi olmuştu dair hiçbir kanıt olmadığını söyledi daha önce düşünce olduğu gibi kafasına bir darbe aldı, ancak mumyalama ve Zahi Hawass, uzun bir kırık femur ölümünden önce Tutankhamun yaşadı ve sonucu inflamasyon olabilir sonucu suikast teorisine bağlı olan kemik sol uyluk içinde fraksiyonun hastalıkların amacıyla ölümünden sonra bu yuvasının olaylardı Bu ara onun ölümüne neden olabilir.

Modern analiz de Tutankhamun kemik çatı ağız boşluğu tam olmadığını ve söyledi Gösterilen doğal uzunluğu, erken ölüm nedeni olarak birçok tarihçinin öneri hastalığı Marfan Sendromu Marfan sendromu ve bu durumda genetik transferi ile daha büyük Tutankamon'un 170 cm uzunluk yanlışlıkla kafatası yüksekliği otozomal dominant genler.
 
Ölüm nedeni o Al neden Tutankhamun, edildiği femur kırığı sonucu kan zehirlenmesi olduğu ortaya arkeologların Grubu nihai raporu گ bir گ kan nedeniyle oksijen eksikliği ölü kaslardan enzimlerin salgılanması sonucu hücre ölümü ve doku bozulması olduğunu Gangren, koştu

Bu raporda önce, orada X-ışınları Liverpool ve sırasıyla 1968 ve 1978 yılında Michigan Üniversitesi Üniversitesi Tutankhamun mumya X-ışınları kullanılarak ölüm nedenini bulmak için girişimleri olduğunu ve Knsep yorumlanır olduğu, arkasından Tutankhamun kafatası altında bulut keşfetmek için iki üniversitenin ulaştı o kafasına bir darbe almış olduğu hipotezini yayılmasına yol beyin, beyin ve ölümle kanama neden
 
Mart 2010'da yayınlanan bir çalışmada çalışma ailede kalıtsal genetik defekt nedeniyle bazı genetik hastalıkların varlığına işaret olarak Tutankhamun ölüm nedeni, kırık bir bacak ve sıtma ve komplikasyonlar muzdarip olduğunu göstermiştir

Yaklaşık bir alana sahip olan bu vadi kaya olduğu gibi bu dönemin firavunları için bir mezar olarak 1539-1075 M.Ö. yayılması eski Mısırlıların tarihinden itibaren modern devletin döneminde 450 yıllık bir süre için Thebes yakınındaki Nil Nehri'nin batı kıyısında bulunan Kings, ve sözde Vadisi 20.000 metrekare üç aile, aile ve Mısır Onsekizinci Hanedanı on dokuzuncu ve yirminci Mısır ailesine ait 27 kral mezarları bu güne kadar ortaya çıktı
 
Vadi yine en az 30 diğer mezar keşfedildi henüz sağladığı inancındadır. Graves, ben ve Omnhot پ II ve Tutankhamun ve Horemheb on sekiz Mısır aileden olan Thutmose geri firavunların kural için şimdiye kadar Krallar Vadisi ve kronolojik olarak keşfetti Ben Ramses, Seti I ve Ramsey II ve Aminmcis ve City II ve Sptah onlar Mısır aile on dokuz ve altı Nachta, Ramses III ve Ramses IV olan ve Ramses V ve yirmi olan Mısır ailesinin Ramses IX. Bilinmeyen girişimleri bilgiye sürüyor Pharaohs diğer mezarlar hala var.
. 
 Firavun mezarı inşaatı genellikle Mısır göreve Firavun'un gün sonra başlar ve inşaat uzun oluklar ve vadisinde küçük odalar oluşumunu kazmak ve bu tür balta gibi basit araçları kullanarak vardı muhtemelen onlarca yıl ve işçiler alacak zamanla mezarları üzerine inşa mezarlar ve yeni kurşun tünel ve kanyonlar inşaatı vardı çoğunlukla firavun yaşlı mezar yol koridorlarının tıkanması, sistematik planlama eksikliği bu hazineleri hayatta yol açtı ve binlerce yıllık hırsızlık maruz kalmayan büyük bir nedeniydi.

O bir arkeolog ve eski Mısır tarihinin uzmanı olan 4 Kasım 1922 yılında, İngiliz Howard Carter, Krallar Vadisi'nde Ramses VI mezara giden tünel girişinde kazı odanın duvarları vardı Tutankhamun mezarı içeren odası, içine girilecek büyük bir mahzen ve devam eden arama unu fark büyük Türbe ücretleri içeren resimler şeklinde ölüler dünyasına Tutankhamun kalkış hikaye anlatmak ve sahne elinde bir mum bir delikten odaya görülen ve yardımcısı söylenen Howard Carter, dünya için çok iyiydi "bir şey görebiliyor musun?" diye sordu Fjaoppe Carter "Evet, büyük şeyler görüyorum."

16 Şubat 1923 tarihinde Howard Carter (1874-1939) 3000 yıl Tutankhamun geminin bulunduğu arazi ayak odada ilk kişi oldu. Odanın ortasında altın desenler kakma ile Carter ve bir ahşap kutu Not ve o kaldırdığında fon fon altın oyma kakma ile süslü ikinci fon kapsayan olduğuna dikkat çekti ve o kaldırdı zaman ikinci fon ikinci fon altın fonu Üçüncü restoran kapsayan olduğuna dikkat çekti ve üçüncü fon Carter yükseltmek zaman lahit geldi hangi Tutankhamun heykeli şeklinde oyulmuş taş kalın bir tabaka ile kaplı ve bu kapsayacak şekilde yükselen zaman taş Carter Tutankhamun heykeli şeklinde olan ana, bir tabut geldi altın tabut kapalı tabut altın Firavun, genç adam heykelleri şeklinde diğerleri Sponsorlar oldu.

 Mumya için Tutankhamun mumya kapsayan olan kefen Altın III, kaldırma Howard zorluk ile bir araya geldi, güneş Mısır yakıcı yaz sıcağında için kefen koymak Carter yeterli kefen altın mumya ayrı olacağını düşünüyorum, ama onun girişimleri başarısız oldu ve mumya ulaşmak için yarıda kefen altın kesmek için ikinci zorla hangi örtüsünün kaldırılması kumaş yapıldıktan sonra, ipek kat sarılmış ve Tutankhamun, kolye, yüzük ve taç, sopa ile dekore bütünün mumya bulundu ve saf altın tüm kaldırmak için bu eserler büyük eklemlerin kafatası ve kemiklerin ayrılmasına kazı ekibi vardı ve süs ekibinin çıkarıldıktan sonra yapısı kurulumu getirildi oldumumya kemik ve ahşap bir tabuta yerleştirilir.

Birçok nedenlerle Kral Tutankhamun bir dizi önemi Birincisi, Kral Tutankhamun hazine bu hakların şeklinde altın harika mask ve üç tabut da dahil olmak üzere 358 adet, saf altın biri oluşur olarak en eksiksiz hazine kraliyet, benzeri görülmemiş bulunmamıştır olduğunu ve ahşap doktrin diğer iki. İkincisi, bu geri onsekiz ay aile ve ülkenin ihracat ve ithalat kaynakları ve üretilen ürünler ve el sanatları ve sanatçıları halkının faaliyet askeri kampanyalar ve ticari ilişkiler yoluyla antik Yakın Doğu bölgelerinde açtı modern devlet, Altın Çağı bagaj.

Son olarak, bu tür bir dizi Mısır'da olmuştur ve kraliyet donanımlı ne kadar ciddi gösterir ve orada bagaj günlük hayat kukla ve oyuncaklar, sonra da tamamlanmamış mobilya seti, araç ve savaş ekipman ve kralın mezar ile ilgili tanrı heykelleri ve ritüelleri onu neden olabilir ve Tutankamon'un ünlü trompet ile Kahire'deki Mısır Müzesi'nde şimdi gümüş ve başka bir bakır ve tüm bu içerikleri yapılmış. Bu hazine IV, veya bir dizi bir kralın hayatından çok ve eşi akrabası, hem de en önemli iş ve maiyeti bilmek olduğuna inanılan "Amun Ankh dişleri" için avcılık ve ilişkisi olan sevgisi öğrenmek ve eski Mısırlıların uygarlığın bize geldi sonunda tahta sadece bir

 .

No comments:

Post a Comment