Tuesday 3 January 2012

Kraliçe Hatshepsut

Amun Hatshepsut ve bir araç yakalandı: Hatshepsut orijinal adı Amon kadın ve sevgilisi Dora Amon prenseslerin favori cariye. O Thutmose III, baba begot Tuthmosis II, bir kraliyet cariyeler ve Tuthmosis III. Kralı Thutmose I kızı ve Tuthmosis II eşi ve karısıdır

Kraliçe Hatshepsut Maat Ka Ra (-. 1. M.Ö. 482 M.) Ay, tarih ve beşinci firavun Onsekizinci Hanedanı bir kraliçe ve 1503 M.Ö. M. karar verdi. 1482 . M. kadar Mükemmellik ve kuvvet, inşaat ve uçak biletini tarafından restore yürütülmektedir. Mısır Firavun büyük kızı, Kral Thutmose ben, annesi Kraliçe Ahmose ve babası olan Kral babası gayri meşru oğlu Thutmose II onun ölümünden sonra iktidara birlikte katılmak için kraliyet ailelerinin alışkanlığı evlenmek kabul edilmiş, ve varoluş sorunu ve ona meşru varisi bir çözüm bu oldu.

Bu kraliçe bulmaca birçok sır ve onu başlığı için 80 verdi ve sadece kızının bakımından sorumlu olan meşhur Deir el-Bahari, bir tapınak inşa mühendisi mezarlık ve mezar arasında bir tünel kazmak için Mlicth onun sevgisinden ulaştığı karakter "die" yükseltmek bu bulmacalar daha fazla olabilir bıraktı.Tarihçiler sevginin varlığını ölmek ve toplanan Pazartesi Kraliçe Hatshepsut ve vale olabilir belirtmek için ipuçları geldiyse, onlar da "efsanevi yaşam" yer aldı ve şimdiye kadar bir sır kalır gizemli her iki ucundaki sona erdi.

Barış ve onlarla herhangi savaşları önlemek için Doğu eski Yakındoğu ülkeleri ile, özellikle ticari ilişkileri güçlendirmek için elinden geleni çalışıyordu refah Hatshepsut ünlü kuralı.

Hatshepsut ve resmi olmayan perde arkasında kendi kararı nedeniyle başlangıçta karşılaştığı pek çok sorun, bazı insanlar iktidarı ele geçirmek için kocası ve kardeşi Kral Tuthmosis II öldürdüğünü ama yeterli kanıt olduğunu söylüyorlar.Kral özel, tanrı Horus, yere egemen bir temsilcisi göre nerede o bir kadın olarak pek çok insan tarafından görüldü insanlarla Diğer taraftan sorunlarla karşılaşırsanız, ülkenin kural olamaz. Bu yüzden her zaman erkek süslenmiş elbise giymişti ve o da kural insanları ikna etmek için söylenen Amon kızıdır.Aynı zamanda varis meşru Thutmose III hala bir çocuk oldu ve ülkenin çıkarlarını bakım olamazdı. Hatshepsut da büyümek büyümek için ülkenin kural çalıştı ve Tuthmosis III, askeri eğitim daha sonra iktidarın dizginleri alabilir, böylece dikkate aldı.Ticaret, özellikle Kral Tuthmosis II saltanatında, kötü durumda olduğunu ve çeşitli tesislerin yapımı, Karnak Tapınağı, aynı zamanda Luxor Deir el-Bahari onun tapınak kurulmuş ve yönetim sipariş komşuları Mısır ile Hatshepsut aktif ticaret barış ve refah damgasını vurdu

Odaklı Hatshepsut filosu Mısır ticarete büyük gemi kurmak ve Tanrı Amun öven Karnak Tapınağı eklenen veya komşularıyla ticaret misyonlar gemi göndermek sipariş dikilitaş ve içe aktarma, sömürüye maruz kalan, ve Mısır, barış içinde eski refah ile karakterize olan ve ticari filoları getirdiği eğlence malzemesi talep arttı komşu ülkeler ve tütsü ve parfüm ve baharat, bitki ve tropikal ağaçlar ve yabani hayvan ve deri en önemli.

Misyon Atlantik: Kraliçe Hatshepsut Atlantik Okyanusu ve nadir balık belirli türleri ithalatı için Atlantik Okyanusu ile gelişti ticaret için büyük bir filo gönderdi.

Misyon Puntland: gemide Tarih Kraliçe Hatshepsut ticaret misyonu hediyeler ve bu papirüs ve Punt ülkesi (Somali şimdi) için keten gibi Mısır mal yüklü Kızıldeniz'de navigasyon tabanlı büyük gemiler, Pont misyon iyi alınan Kral, gelen ve yırtıcılar, ahşap ve tütsü büyük miktarlarda yüklü döndü , abanoz, fildişi, deri ve değerli taşlar. Ve Nil Andaloqsr batı kıyısında Deir El Bahri tapınağının duvarlarındaki bu misyonu Kraliçe Hatshepsut haber canlandırdı. Bu tapınak Brongaha Zahara süslüyor ve güzelliği korumak ve büyük ölçüde hala renkli grafik

Misyon Aswan da Hatshepsut ve el-Bahari tesislerinin büyük taşları getirmek için Aswan de granit taş ocakları için misyon açıklanan Deir Tapınağı'nın duvarlarında tasvir edilmiştir. Yaklaşık 35 ton her tanrısı Amun Aswan Granit büyük övgü ile Mslten kurulması, daha sonra Thebes için Nil transfer ve Almseltan Luxor Karnak tapınağında sayısı aldı. 1879 yılında Mısır Fransız kampanyası sırasında Napolyon ziyaretinde şimdiye kadar Fransa'nın başkenti Paris'te Place de la Concorde süslüyor Fransa'ya Almslten transferi biridir.

Ve bu güne kadar hayran tarihçiler ve mühendisler Mısır Asvan ve Luksor arası bu Almslten aktarma yeteneği. Almslten sonra anakaradaki Nil ve Anzalhma üzerinde gemi aktarılır ve daha sonra inşa zeminde bir yere transfer yükleme süreci hiç de kolay değildir. Ve üzerinde de tam bir kaç metre uzaklıkta yapının gelen Karnak Kraliçesi Anspsot Tapınağı, kurduğu yapının önünde onlar için seçilen yerde Almseltan inşa edilir. Mühendisler hala şimdiye kadar zor işi yapmak için eski Mısırlı mimar tarafından kullanılan yönteme teorilerini konur.

Sadece bu değil, Hatshepsut en obelisk obelisk kurulması Karnak Tapınağı koymak için 1000 ton üzerinde taş tek parça ağırlığında oluşan insanlık tarihinin en büyük emirler vardır onlar kullanımını engelleyen bir çatlak tespit sonra, mühendis, eski Mısırlılar ayrıldı. Ve şu anda Asvan ocağında dikilitaş eksik işleme mucize görmek için dünyanın her yerinden turist ziyaret ediyor. Ve kendilerine soruyorum: Eski Mısırlılar Karnak Tapınağı bu dev dikili taş taşımak istedim nasıl? Ve eski Mısırlılar Zbda sanki taş ile ilgili olup, aslında Asvan ocağında görülebilir yöntemler kesme Alman mısırbilimci taş açıklar.

Tulane Mısır ve güzel biri ve Hatshepsut yöneten en ünlü kraliçe bir doğumsal kusur parmak (bir elinde 6 basamak veya daha fazla) varlığı insanlar sadece onu Elleri yapılan heykellerin çoğunda mumya gördükten sonra bu bilmiyordum eldiven giyen ilk ve bu Tabieitin gibi bir çok heykeltraşlar emredildi da değerli taşlarla süslenmiş eldiven ilk

Askeri kampanya ve kural sonuna olan Hatshepsut ve saltanatı Tuthmosis III ve Gazze nöbet için kaydedilen bir. Böyle bir mezarlık Snnmot (Senenmut (TT71 Nubia ve Mısır yetkisi altında olan diğer bazı ülkelerde disiplin kampanyaları ifşa bulunan bir el yazması gibi bazı el yazmaları.

 Hatshepsut süresine dair 22 yıl boyunca sonbaharın ikinci ay (14 Ocak 1457 M.Ö. onaylı) 10 yılında öldü. Bu Panel bulundu Berment yazılı olarak belirtilmiştir. Ve çok eski Mısır Manetho Manetho 21 yıl dokuz ay onun dönemi. O da çünkü kural üzerine çatışma geçmişte öldürdüğünü düşündüm, ama şimdi açıkça doğal ölüm belirtileri gösteren ve onun ölüm nedeni nedeniyle kanser veya diyabet olduğunu Hatshepsut bir mumya gelen doğrulanmıştır. Ve onun mezar kodlu bir numara KV20, Krallar Vadisi'nde yer almaktadır. Belki sırada babasının Hatshepsut mezar kullanımı genişletin ve Taputha babasının Bhanb tabut olduğunu kurmak.

  

No comments:

Post a Comment