Tuesday 3 January 2012

Firavunlar döneminde heykel önemi

Bu eski Mısır sanat eserleri biriydi krallarının Firavun heykelleri olarak adlandırılan ya da bireyler ya da tanrı ya da hayvan olsun ... Ve böyle devam eder. Ama eski Mısır heykelleri ne istediğini gerçek önemi? Için yapılan amacı nedir?

Biz bulduğunuz hayvanların heykelleri için, Tanrıların farklı kişiler heykelleri için krallar ve önemi heykelleri de kendi bağımsız önemi ve anlamı var heykelleri her tür.

 Tarih öncesi çağların başlamasıyla birlikte, biz heykelleri en önemli türleri tanrıların bazıları ve amaçları ibadet ve eski Mısır riskiyle karşı karşıya ne kullanımının Farklı kullanım amaçlı bu tanrı yakınlaşma ve bu Oğul heykel gibi, bu tehlike ve emniyet ve güvenlik için arama önlemek için deneyin kil heykelcikler olduğunu bulmakmezarlık ve ben o yaklaşıp putlaştırması tarafından ibadet ve bu heykelin bir kez daha selam onun vücudu korumak için onun kötü önleyeceğini tutmak Mısır düşünüyorum Abdo eski Mısırlılar ölü bütünün organları arıyor bu hayvanın kötü önlemek için ölü ve mumyalama, bir sığınak ya da bir tanrı "Anubis" tanrı

Orada iyi bir tanrı heykelleri ve diğer örnektir ve bu o "Hathor" ve diğer heykeller adlı inek gibi, serpilmek, bu heykellerin daha sonra taş ve bronz diğer malzemelerin geliştirilmesi basit yanmış kil vardı ve. Heykeller açık ve net olduğu ayrıntılar ve önemini basit edildi.

O, krallar antik Mısır heykelleri bireylerin heykelleri ardından ikinci bir türü, oyma başladı

Kral heykelleri için Öyleydi battaniye tekrar Taj Kuzey ve Kırmızı Güney ve beyaz çift kendi form ve renklerde farklı bir ay kafa kapakları, ölümünden sonra taht sakallı, merkezi etrafında ve kafa kaput Royal önlük giyen tanrıların sakal üzerine oturur pozisyonda Tanrı'nın vücuda kralları olan firavun faresi denilen çeşitli kaplamalar ile birlikte bunların bileşeni ve ön Kabra yılan (kobra) ve güney ve kuzey Phoenix (dişi kartal) Ramzy Alalehtan garnizon süslüyor istiyordu. O bir rahip tanrı devlet resmi (Ra), güneşin oğlu gibi ne uygun olarak tahta ve böylece kral başlık (Sa-Ra) gibi (Sa Ptah) gibi birçok başlıkları ile birlikte güneş herhangi oğlu Tanrı'nın herhangi bir oğlu (Ptah çağrıldığında eski Mısır Kralı inanılıyordu ) Allah (ölü rehin) Memphis, Kuzey ve Güney (Nsopety) ve vegetans başlık kralı Mısır Alhamaitin Kuzey ve Güney başlığı ve herhangi bir Hurilerin (Horus) tanrılarına aittir.

Kral genç yaşta temsil edilmeleri gerekir fazla 25-30 hakkında bir yıldan ne olursa olsun yaş kral ve bu 3200 M.Ö. tam Firavun dönemine açıkça not edilir, en fazla var. Ve hatta Milattan önce 332 yılında. M kabadayı küçük bir adamın yaşında kral bir heykel olmalı fikir ve Hmokh kafa ile kas, güçlü yapısı, tutarlı dokular, Vd omuz, omuz veya göğüs otururken veya ayakta üzerinde, farklı koşullar ile mutlak mükemmel her iki ellerini oturuyor.

Ancak tüm Pharaonic kez (eski devlet - devlet ve orta - modern bir devlet) olarak çalışma yaş Mısır krallarının ve geç dönemi, biz bu Tutankhamun dokuz yıl olarak 7 yaşındaki 109 yıla başlangıç ​​yaşları, ve dokuzuncu yüzyılda öldü ve 23 ile 93 Ramses II olduğunu bulmak Genel olarak, Kral Pepi II, 19'dan Queens 109 ve yirmi ile seksen yıl arasında değişmektedir.

 Ama bu formun hepsini temsil zorunda böylece Mısır tüm heykellerin herhangi bir kişi veya birkaç kişi sık benzer ve şu ya da bu arasında hiçbir fark yoktur inanıyordu sanat öğrenciler için ideal olmayan.

Orada bir model ya da iki modeli tüm heykeller Itakerran, ancak bu son örneği dikkatle kralın yüzünün ayrıntılarını göstermek için istekli olduğunu edilmelidir için kral özellikleri arasında bir fark yoktur, her kral özellikleri heykellerin inceleme ile doğru olmadığını Yani, aksi takdirde bu kral heykeli değildir ve bir sorun haline geldi bu yüz ayrıntıları yok kralın bir heykeli kabul etmek makul olmadığı için, hayatını kaybeder.

Peki bu ideal bir vücut, özellikle gençlerin ve zorba kralları temsil önemi?.

Bu sorunun cevabı eski Mısırlılar tekrar diriliş ve yaşam doktrini güvenli zaman, adam Yahya saniye Yahya mutlu bir hayat bu resim adam güçlü kas sağlam yapıda olmalı ve sonuna kadar hayatının ikinci zevk ve ne zaman bu görüntü sonsuz, yani olacak bu doktrinin özü olmasıdır ölmeden eğer böyle Ramses II, ilk yaşamda olduğu gibi, yine yıl büyümeye değil, örneğin, eski, yaşlı adam 91 ya da 93 yıl yaşında, hasta, hasta, hasta bu dünyada hiçbir şey, farkında değildir ve yürümek veya oturmak edemiyor ve yemek ya da gençliğinde olduğu gibi içki değil, nasıl yine hayattan zevk olurdu? Ona bir işkence olacak ve bu şekilde ve bu şekilde ikinci bir hayat yaşamak isteyen olmaz.

 Vaatkaddoa çok insanın hayatının ikinci bir zevk için genç bir adam dönecektir.

Peki bu inanç mı? Ve doktrin üç bin yılı aşkın köklü haline gelmiştir nasıl Mısır uygarlığı, bir kök ve kaynak çağıdır. Burada ara:

Ordu komutanı - - rahip - farklı durumlarda ve farklı gruplar kraliyet yazarın tüm firavunlara kez hakim bireylerin heykelleri ilgili olarak üst düzey bir yetkili ... vb. O kendini bir heykel o dünyada ne yaptığını temsil edilmektedir yapmak heykellerin başarmıştır.Önemi ve anlamı nedir?

 Onun ömrü boyunca kimlik veya kimlik kartı yazar benzer bu heykellerin bir sosyal statü uygun olarak mal ve mülkünden yanında ve toplumda bu durum meraklı ve bu pozisyon ölüm mezar bu heykel yerleştirilmesi gerekir zaman, onun bir heykelinin ailesi ve arkadaşları arasında övünme için yaşamı boyunca evinden tarafından süslüyordu yapıldı olduğunu bulmak diye hürmet onun hayatı boyunca bir yazar kraliyet olduğu ikinci yaşamın her bilgi ve diğer dünyada aynı prestij ve statü zevk ve bu heykelleri mezar yanı sıra, onlar aynı onların toplum Vinallowa bulunanların durumu diğer dünya kart ve kimlik bilgileri gibi kabul edilen kişiler, hakim, askeri liderler, bulundu durum

Hepsi tanrıları temsil eden tanrıların heykelleri, 170 yüz üzerinden yetmiş tanrı ve tanrıça, o Tanrı Amun Vtmthal tanrıların ruhu gücünün somut olan, tanrı doktor, örneğin, bu Tanrı'nın bir fiziksel görüntü tutarında ve ibadet için bu heykellerin özel, hem tanrıların büyük veya resmi veya yerel, olsun tapınak ya da ev sahipliği yapmaktadır.

Böylece onları bu fikrin şeklinde hizmet yapmak inanç veya inanç veya sosyal hizmetler olsun, belirli bir fikir sunmak istedim Eski Mısır, açık ve net ve belirsizlik olmadan ifade olduğunu görüyoruz.

No comments:

Post a Comment