Tuesday 3 January 2012

Firavun Tuthmosis III

Ra, Thutmose III (1425 . M) Haberler. Firavun mit .. Altıncı Onsekizinci Hanedanı Firavunlar ve en güçlü imparatorların biri olan Mısır'ın en büyük hükümdarları olarak kabul edilir
Tarih.

Thutmose II eski değildi altı aştı oğlu Thutmose III için tahtını bırakarak öldü.Hatshepsut, aynı zamanda bir teyzesi ve babasının eşi ve Kral Thutmose III küçük tahta kendisi kuracaktır. İki yıl sonra, kendi kendini ilan taht kraliçesi ve yirmi yıl hüküm sürdü. Daha sonra kayboldu ve Thutmose III babasının tahta çıktı.

Thutmose III olağanüstü kişisel özellikleri ve Luxor savaş eğitimli benzersiz Tuthmosis askeri deha zevk oldu. Bu eğitim Hatshepsut yönetilen bir anda onu sağlam karakter ve büyük bir askeri deneyim kazanmıştır. Ve ilgi ve düzenli bir ordu yapmak ve onu şövalyeleri ve savaş arabaları verdi ve sanayi sayesinde dart ve doğaüstü Marjua bugün geçirgenlik tarafından tanınan haline gelmiştir oklar hakim eski Mısırlıların gözaltında. Ve bize Tuthmosis III heykelleri göstermek, bu genç adam, özgürlük savaşçısı ve lideri maço unsurları olmuştur

Zamanda Anspsot tabi olduğu gibi komşuları ile Filistin ve Nubia Mısır etkisi bölgede barış politikası takip edildi ve Deniz Kuvvetleri ile ilgilenen ve Punt ülkesi ve ticaret için Lübnan kıyılarına deniz seferleri gönderdi, ben Mısırlılar ve düşmanlık yönetimine karşı isyan Suriye ve Mitanni Egemenliği'nde rezervlerinin bir kısmını aldı. Bir kez Thutmose III Anspsot ölümünden sonra tahta ve ülke sınırları için bu anti-sigorta hareketleri yeniden Mısır kontrol edilmesi gerekiyordu. Onu efsanevi bir savaşçı kral yaptı Sonuçları (Suriye ve Filistin bölgesi) Asya altı düzine askeri kampanya yaptı orada etkisini kanıtlamak başardık gibi güneyde Nubia Mısır etkisini kanıtladı.

  Suriye'de Kadeş kentinin Emir kadar yirmi üç ordu Sina yakınındaki Mısır sınırındaki Thutmose III savunma ve askeri destek bekleniyordu için de Mısır'a karşı Levant ülkenin Asya prenslerin ittifak olur, ama Tuthmosis içinde arazi bu ordular karşısında büyük ordularını ile devam etmeye karar verdi mümkün olan azami ölçüde Mısır İmparatorluğu genişletmek ve Rahatsız orduları karşı sınır altına almayı planlıyor.

Tuthmosis eğitilmiş en iyi egzersiz ve kalp ve kanatları içine ordusunun Bölümü asker ve askeri taktikler ve manevralar kullanmadan önce bilinen ve kaleler ve kaleler inşa edilmemiştir. Öğrendiği sonra Sonra sonra onun Qantara ordusu ve Gazze'ye başlı on gün içinde 150 km mesafe başında ve Gazze ve Mount Carmel dibinde bir şehir arasında bir iki hafta içinde tekrar sekseninci mil kesme, bir Tuthmosis III, subayları ile bir savaş konseyi olduğunu Prens Cadiz Megiddo şehrine geldi ve 230 prens orduları etrafında toplamak ve Thutmose III ve ordusunun ilerleyişini durdurmak için güçlendirilmiş Megiddo içinde kamp. Megiddo, yerleşmiş ikisi Mount Carmel ve üçüncü geçit ayak etrafında döner, ancak Megiddo doğrudan gider erişim için üç yol ordusu daha sonra savaş paralel döndü ve eski dünya ordularının en tehlikeli maceralar biri olarak kabul edilir macera üçüncü koridor geçmekte olduğunu Tuthmosis testere vardı .

 Taşımak için düşman sürpriz ilerleme yoluna davet Mısır askerleri yanı sıra savaş araç ve Onlar kolay taşıma için savaş arabaları çöz edildi ve Atkhadd Tuthmosis III, bu yol sahnesinde düşman kamplara sürpriz, çünkü küçük gruplar halinde dar koridor boyunca kayması ve bu ordu için büyük bir risk olduğunu atları askeri malzemeaşağıdaki pasaj.

Düşman kuvvetleri iki yol Vchristan Mısır ordusu birini veya her ikisini gelecek inanarak sonunda konuşlu olmuştur. Şafak vakti Ertesi gün kral arabaları yeniden yükleme için Thutmose III ordu sipariş ve ani saldırı için hazırlamak. Ve onun kaybı saldırdı ve Megiddo bir yarım daire şeklinde ön plana gitmekte olduğu Apadarham Mısırlılar bu kapsamlı saldırı Fadtrbua ve dengesini kaybetti hatta kaos ve sistem eksikliği bir devlet ordularını haline gelmesi sürpriz oldu ve onların araçlarını ve büyük kamp geride bırakarak, ordular ve kaçmak için tugay liderleri başladı ganimet doldurulurmüstahkem şehir girin. Çünkü Mısır ordusunun yoğun üyelerinin şehir kaçmak Asyalıların ganimet toplamak başardı ve kendilerini barikat.Teslim ve prensler çocuklarının silah Kral Tuthmosis III teslim edilmek üzere taşıma gönderilen dek Thutmose III orduları Alaaadaauthakik tam zafer yok başardık zaman ganimet koleksiyonunda ordusunun çıkış sonuçları yedi uzun ay Megiddo kuşatması zorunda kaldı.

 O eski Mısır'da bir tarihçi, Thutmose III döneminde Mısır'ın güç antik metinler ve gerilmeleri (yeryüzünde hiçbir güç yoktur askeri üstün ve dehasının önderliğinde kazanılan eğitim Mısır'ın büyük Firavun Thutmose III kralı alınan Mısır ordusunun, yüz olabilir) söylüyor. O, Mısır ordusu ve Mısır onun Kral Thutmose III döndü ve onlarla prensler çok sayıda Mısırlı prensler kontrolü altında Mısır yaşamak oğulları, böylece tekrar isyan cesaret değil

Kontrol altına almayı başarmıştır Thutmose III deniz kuvvetleri filosu inşa ilgileniyor Finike kıyısında (Lübnan ve Filistin kıyısında şimdi) üzerinde etkilerini artırmak için de Akdeniz Kıbrıs gibi ve adalar çok kolaylaştırır. Bu güneyinde Nil Nehri dördüncü katarakt kadar kuzeyinde olarak Yukarı Fırat uzanan, tarihin en eski imparatorluk kurmak için ilk. Mısır Mısırlılar zirve zafer ve güç yaşadığı dünyanın en güçlü ve zengin imparatorluk haline geldi.

Tuthmosis III (b Abu Empires) takma ve çağlar boyunca askeri tarihinin eşsiz deha biri olarak (tarihte ilk imparator) yanı sıra (Napoleon Orta) takma ve tüm dünyada pek çok üniversite ve askeri akademilerinde planları askeri düşünüyor: ilkkalp ve kanatları içine ordunun bölünme ve İngiliz İmparatorluğu meşgul olan arasında, I. Dünya Savaşı'nda Osmanlı İmparatorluğu'na karşı giriştiği mücadelede özellikle Rab Allenby tarafından, savaşlarda onun planları çok bir yüzyıl için Mısır imparatorluğun uyumu bu akıllıca politika etki ve Mısır kültürünün yayılması oldu orada

Iki tapınak, Deir el-Bahari de Hatşepsut Tapınağı yanında birinin tapınak iyi bir çoğunda Tuthmosis III inşa edilmiş ve Karnak tapınağında Albwabtan dev altıncı, yedinci ve ziyafet salonu inşa Hatshepsut tarafından başlatılan bir tapınak Habo yapımı tamamlandı ve Memphis evinde tanrı Ptah'ın bir tapınak kurdu ve tapınak içeren üç ilk Ptah'ın odaları ve ikinci Hathor, iyi tanrıçası ve Ptah'ın tanrıçası Sekhmet'in eşi üçüncü, güneşin bir dişi aslan Iatlah disk kafası bir heykeli ile temsil dönem ve obezite bir tapınak vardır ve Tanrı Sataat ve Elephantine bir tapınak kurulmuş ve Kom Ombo ve Edfu, Ain Shams ve Armant etkileri vardır.

Tuthmosis III en az yedi tanesinin kurulan, çoğu Londra'da dikilitaş (devir mühendis Grecian, İsis Tapınağı Aodaa önüne İskenderiye Bntios denilen dikili taş indi sahiptir Güneş Bahleopolas Tapınağı'na Mslten ordains Tuthmosis III biri de dahil olmak üzere dünya başkentleri, bir dizi şimdion dördüncü yüzyıl boyunca taban üzerine, 1831 yılında İngiltere'ye bağışlanan Muhammed Ali Paşa'ya söyledi, ancak transfer trafiği Erzms maliyeti sağlayacak şekilde taşımak mümkün olmadığı için bu süre boyunca yerde yatan kaldı 1878 yılına kadar Londra ulaşmadı Wilson bunları taşımak için aynı şeyi özel bir gemi yaptı ve gemi Biscay Körfezi'nde fırtına sonucu batan dönmek yolunda, ama dikilitaş kaydedildiği ve güvenli bir şekilde geldi.

Bu değer bu dikilitaş bir Thutmose Ain Shams Tapınağı önünde inşa vardı Kleopatra iğne olarak bilinen Thames Nehri üzerinde, İkinci Dünya Savaşı sırasında bomba bir çizik parçaları uğramış ve İstanbul'da şu anda diğer dikili taş yapı VII (kapı çok önce Mslten ordains Tuthmosis biri olduğunu belirtilmesidir ) Karnak Tapınağı 510 m İmparatoru Theodoros taşındı ve aslında başlangıçta çok daha uzun bir dikilitaş var şimdi daha oldu dikili taş ve dikili taş sadece üst kısmı temsil vardır.

Ve New York'ta başka bir dikilitaş Londra ikizler, bir liste Bu dikilitaş ve dikilitaş şimdi Central Park'ta bir Güneş Tapınağı önünde Tuthmosis ev sahipliğinde gibi Karnak Tapınağı gelen yapı VIII önce obelisk düzenlenen, ancak ölümü nedeniyle tamamlanmadı günlerinin sonunda Thutmose ve 35 yerde sol yıl Tuthmosis IV buldu ve ona mukadder yerde dikilen ve John Ballatyran Kilisesi önünde Roma şimdi, Konstantin tarafından onun yeni sermaye güzelleştirmek için Bizans gönderilmek üzere MS 330 yılında İskenderiye, 455 ton ağırlığında olan bu dikilitaş, devlet Alrmanih transferi Büyük Kral. edilecek ancak oğlu olarak duyurulan ve üç parçalanmış bulundu tamir VTM ve Papa Sextus V emriyle Domenico Fontana tarafından restore, yıl 1587 yılında maximus alanında Roma ve Oqmha taşınması Kstuntunaios ve onun yerine geçerli dikilmiş kadar 27 yıldır yerinde kaldı ve kalan hareket başarısız oldualan Allatyran, hem de inanan, zirve üzerinde çapraz kaldırma emri olduğunu Hıristiyanlığa putperestliğin zaferin bu sembol.

Batıya ve Fenike ve Kıbrıs Hmalao kıyılarında yaptığı güçlü kalifiye olarak Dördüncü Katarakt veya Şelalesi dördüncü ve yönetim kadar güney olarak Nil ırmak kolları için Fırat Nehri, Suriye, doğusunda ve Libya Mısır sınırlarına ulaşan Tuthmosis III, tarihinde Mısır'ın üst sınırları tarihinin en eski imparatorluk kurulan Thutmose geniş imparatorluk nedeniyle tahta ait her bölgeye özerklik verdi ve farklı ırklar ve farklı gümrük ve bölgeden bölgeye kanunları.

 Matt Tuthmosis elli dört yıl kuralı sonra 82 yaşına, gibi Amenemhat metninde yer alan "... ilk yıl kış üçüncü ayında dördüncü oturumda, son Kralı Ekselansları saltanatının gününe kadar" Mısır devlet Ra "Kralı haber kuzey ve güney Mısır "... Mısır kralı tarihini bilmiyordu Mısırlılar üzerine ağladı ve bu Tuthmosis III ile ne kadar, onu derinden üzüntü yas ve ölümünden sonra, yas ve bütün Mısırlılar, tarihinin en büyük cenaze, antik ve Krallar Vadisi'nde bir mezarlıkta gömülü ardından defin özelliğinin bir törenle kendini hazır vardı Mezarlık No 34,

 Krallar Vadisi'nde kendileri için mezarlar inşa edilen ilk krallarından birinin, onun mezar Victor Loret dünya tarafından 1898 yılında keşfedilen ve mezar mumya tarafından talan edilmiş bulundu nerede 1881'de Deir el-Bahri bulunamadı. Ve ünlü Rukhmy Ra "Sekreterine yaptığı tabloların ay, önyargı (yolsuzluk) Rabbi hoşnut değildir yazılan bakanı toprak köle insanlara Bakanı değil tüm güney ve Delta veya başka bir noktadan şikayet dinlemek İmad uyanık olmak .. Vamahabah Rab tarafından abhorred haklı olarak hareket .. ile adil olun kim biliyor ve bilmiyorum ...».

  

No comments:

Post a Comment