Tuesday 3 January 2012

Firavun Ramses III

Ailenin içinde aylık Ramses III Valisi.Dönem M.Ö. 1183. M. için Mısır'ı yöneten -. 1. 152 M.Ö. M. .. Ram پ sinitus: Yunanlılar onu biliyordu. O, büyük inşaat projelerinin başlatılması babasının, Ramses II izledi.

Ramses III Mısır son hükümdarı, güçlüydü. Bu Kral Ramses II, manevi baba kabul ve ayak izlerini takip edildi.Kader kritik bir anda, Mısır tahtına götürdü, bulduğu zaman kendini Yakın Doğu eski yabancı işgali ve yükselen güçler ülkeyi korumakla yükümlüdür ve kim Deltası'nın verimli topraklarda sulhen karşılanması amaçlanmaktadır.

Kral Saltanatının beşinci yılında, başında Libya savaşmış ve daha sonra onun saltanatının sekizinci yılında Suriye ve Deniz Halkları karşı savaşmış, sonra da onbirinci yılında yine Libyalıların savaştı.

Bu kralın en önemli başarısı, Ege Denizi'nin deniz ada halklarının ittifakı üzerinde zafer ve Mısır'ın kuzey kıyılarında Libyalıların duyduğu zafere ordusunu önderlik edecek.

Medinet Habu Thebai tapınağın kuzey duvarlarında deniz savaş dolu sahneleri, kaydedildi.

Ve bu kral döneminde, ilk grev için onları isteyen iki ay ertelendi Deir el-Medine, bildiğimiz işçi ücretlerinin ödenmesi için bazı iç sorunlar tanık oldu.

Ve oğluna taht sağlamak üzere, üçüncü arsa, yüksek okullar, onu öldürmek için, eşlerinden birine teşvik Ramses hayatı sona erdi.

Bu kral Thebes bir tapınak şehir cenaze Habu ve Trinity Tibi Karnak Tapınağı küçük bir anıt inşa etti.

Üç taç giyme töreninde, Kral taşıyıcısını ve Horus arasındaki kral heykeli gibi, Mısır Müzesi'nde Ramses III'ün önemli heykelleri sunar.

Habu tapınak şehirde Ramses III Aloozyreh heykelleri.

 İsimler
- GTI - Ra - Marie - güvenlik, Ra - Dokunma - Q - Hikaa - Ono gizem: Ramses III iki önemli isim, sol görünür ve aşağıdaki gibi Arapça yazmak vardır. Ve "güçlü Pmaat dindar, Amun, Ra onu, sevdiği vali online" anlamına gelmektedir.


onun savaşları

- Zahi Savaşı: Mısır saldırdı, ama Ramses III Refah kenti kendi güçler mağlup etmeyi başardı ve Batı Nil ağzında büyük gemiler yendi ve bu riski Hyksoslar kadar önemlidir ofset başardı Akdeniz halkları onun yenilenmiş tehlikeler olarak,
 
- Delta Savaşı: onun açgözlülük olarak Libya Mısır ele geçirmek için değil, Ramses III Wadi Natrun yakın onları yendi

.

No comments:

Post a Comment