Tuesday 3 January 2012

Antik Mısır'ın en önemli başkentlerinde

Firavun dönemine şehirde Mısır'ın başkenti Mısır siyasi ve diğer dini de dahil olmak üzere coğrafi dahil olmak üzere farklı kriterler, tabi yöneten kralın merkezi oldu.
 
Bir sermaye onlar modelleri açısından, kalacak bir yer olarak aldı kralların firavunların dikkat toplu kazanç olarak bu bir şehir nerede soylular ve üst düzey devlet adamları ve hangi mal ve Mısır'da en güzel şehri görünüyor içine ve yıldızın ölümü ve başka bir şehirde daha az dikkat ve streç ortaya çıkması ile ülke görünümünü metropolün tapınak, saray ve binaların inşaatı onu geri tarafından ihmal sadece zafer çalıştırmak kalıntıları ile, refah uzun veya kısa bir süre olan sıradan bir şehir değil, binlerce yıl refah streç dahil olmak üzere, onlarca veya yüzlerce yıl olabilir

  İlk: Memphis (3200 - 2200 BC).

 Bu, Kuzey ile acı bir mücadeleden sonra Kral Narmer tarafından ülkenin birleşmesi sonrası ilk Mısır siyasi Asım edilir. Böyle geçen doğal akışını korumak ve işgal gibi ve Batı'da özellikle de Nil Nehri'nin doğu kıyısında komşu, devreye girdikten sonra, Mısır'ın her yerinde, denetleyebilir kuzey ve güney arasında ve bu siteden bulunduğu gibi Kral tarafından seçilen "Memphis" için, "diye Narmer" Coğrafya sitesi Astrtejy olduğunu Mısır ve kuzeydoğudan Giza Platosu Desert, güneyinde, Yukarı Mısır (level) Kral Güney (Narmer) yanlısı fakülte topraklarına kadar uzanır süre.

 Kral Narmer bilgi (Memphis) çit kuzey, batı ve güneyde çevreleyen surlarının artış "tweaked hac" Herhangi bir çit veya duvar beyaz başlık beyaz ateş bilinci ile boyanmıştır. Başlık (Memphis) (kişi) den güzel görkeminin etkisi elde edilir ve güzellik.

Ve 3200 yılından bu yana Mısır oldu -. M.Ö. 2200 M antik çağ boyunca ülkenin Memphis siyasi sermaye kontrolü ve piramitlerin eski inşaatçılar sözde dönemin dönem. Bu "Ptah" saray kral ve kraliyet ailesinin yanı sıra, asalet ve üst düzey devlet görevlilerinin saray ve evlerin üyelerinin mülkiyet ve özellikle tapınaklar, tanrı Tapınağı çok dolu olması ve eşi, tanrılar "Sekhmet'in" oğul "Nfrtm" ve bin yıldan fazla Mısır'ın başkenti olmuştur.

Bir şehir dini, tanrının koltuk "Ptah," en önemli tanrıları Mısır Devlet Başkanı hem de kuzey ve güney arasındaki ticaret biri olarak hiç de önemli Mısır şehirleri arasında Yunan Firavun, Romanya ve hatta İslam dönemi boyunca kaldı ve sermaye gibi eski Hebei yıldız Memphis düşüş ile, Büyük İskender olduğunu bulmak 332 . CE Mısır fethinden sonra, "Ptah" Tapınağı ziyaret ederek yakın Mısırlılar en önemli Mısır tanrıları biri bu ziyaret, ancak Mısır, Teb Luxor başkenti olarak yeniden seçilmiş değil, ama siteye bölgede Racodh yeni bir şehir Mısır'ın kuzey kıyısında bir balıkçı köyü seçti küçük bir ada tarafından ofset ve iki sahil ada bağlantı onun generalleri işaret etti ve adını İskenderiye şehri adına iddia edildi.

Ayrıca 641 MS Mısır'ın fethi de Amr bin Aas vardı ve bu şehrin önemini, Mısır ve Arap Müslümanların egemenliği altında Mısırlıların güvenliği Romalılar açıklayan bir anlaşma ölü rehin Mısır'da en önemli kenti kaybetti şimdi Mısır'da küçük bir köy olan "Memphis" dir var

 İkincisi: Thebes (Luxor) 2062-950 M.Ö. M.

Valiler arasında yaşanan eski devlet çatışmaların yıkılmasından sonra ve Bakulaimh Mısır hançer çizilmiş hakem tarafından bölge Kuzey ve Güney sınırları arasında ikinci ünitesinin tamamlanması ile 2062 . M diğer, bu yüzden olabilir Kralı "Mentuhotep II" ele geçirilmesi kalan ikinci kez çeşitli bölgelerinde oluşan oldu her cetvel bindi ve işte onun eski başkenti "Memphis" tutmak değil bulmak, ama onları Luxor Araplar sonra, daha sonra Yunan Thebes denilen onun başkenti olarak kendi topraklarında "ve Estee" ve anlam asa başkenti seçti ve.

Biz Onikinci Hanedan krallarının diğer sermaye, bir Allst "Tawi doğusunda" şu anda 1675 . M Hyksoslar Mısır giren ve kuzey ve ülkenin orta ve güney Mısırlıların sadece kural devraldı ve geri geldi "ve Estee kurulmuş bulmak Orta Krallık sık sık" AST "zevk vermedi "ikinci kez çürüme sırasında Mısırlılar başkenti, Kral, önderliğinde Kurtuluş Savaşı başladı güneyinde bir ana kent," Seqenenre "ve oğlu geçti" Kamose "ve daha sonra" "üçüncü kez Hyksoslar ve Mısır'ın birleşmesi kovmayı başardı ve oldu kim" ülkenin Mısır sermayesinin AST "ben Ahmose , tarihinde ikinci kez, modern devletin döneminin başlangıcında kemik gibi Mısır yöneticileri ile "AST", "Ahmose I" ve "Thutmose III" ve "Amenhotep III" ve "Şehir İlk" ve "Ramses II" ve "Ramses III", gördü

Oldu "AST" kralların kemik gördük Doğu ve Güney ya da Batı ve 600 yıllarında olsun, güvenli ve herhangi bir yandan saldırgan üzerinde vurmak çalışma Mısır imparatorluk, dünyanın en büyük şehir "AST" en büyük zafer, Orta Afrika kuzey Suriye ve batı Irak'tan Mısır Trump sınırları içinde ve güney ve batı Libya bir buçuk Mısır'a haraç dökülür, hem de firavunlara tarih boyunca büyük ilgi hükümdarlarının diplomatik ve ticari, askeri ve kazandı "ve Estee" Dr Mısır ve holding ilişkileri isteyen yabancı heyetler, ve büyük bir tapınak ve büyüdü de dahil olmak üzere hala şimdi bile büyüklüğü yaşamaya devam mimari genişledi ve büyüdü Mısır uygarlığı,

Karnak ve Luksor tapınakları, Krallar ve Kraliçeler Vadisi ve soylular ve mezar tapınaklar mezarlarda Firavunlar ve eşleri krallarının mezarlıkları lüks ile birlikte Medinet Habu, Ramesseum, gibi yeterince bize yüzde kapı modern sözde sermayenin döneminde ulaştı "ve Estee" ne ölçüde bir fikir vermek için. Ayrıca tanık "ve Estee" aktif dünya ticaretinin sadece bir gün geçmez yerlerde tarafından şehirde görmedim ve Asya'dan gelen heyetler ve Afrika ve Libya delegeleri eski dünyanın eşsiz şehir "Paris" ya da "Londra" bugünlerde her yerinden zengin mallarla vardır.

 Zamanın geçişi ve modern devletin sona ermesiyle birlikte ve üçüncü çürüme çağında girin ve Mısır'ın Nubia ve Libya yöneticiler ve yıkım ve tapınaklar yağma yaptı diye 525 BC "Cambyses", Mısır, İran kralı işgal kadar Mısır'daki en büyük şehri olarak statüsünü korurken Farsça ihmal "ve Estee". CE, almak hazineleri ve yerlerinden en ve onunla birlikte en önemli sanatçılarından alarak yok, o gelin Orta Doğu çalındı ​​sonra "AST" şehir yok oldu.Firavunlar döneminin sonuna kadar bu şekilde kaldı ve

Ve "ve Estee" ülkenin Aquaomanm Mısırlılar yaptıkları "ve Estee" sermaye, ama yine durumda korkarak, Mısır'ın kuzey kıyısında İskenderiye Yunan başkentinin seçimi kadar kuzey, güney, doğu ve batı arasında Mısır başkenti taşındı Yunan şehirlerinden biri adına yeni bir "iyi" Yunan adıyla İngiltere'den Üst büyük ve en önemli şehirleri gibi eski çağlarda en önemli şehirleri, Yunan, Romen ve hatta İslam ve Arap adı "Luxor" ve büyük binaların ne buldum o kadar başlattı.

"Memphis" ve "iyi" söz şehirlerin herhangi yoktu Mısır Mısır başkenti olmanın ayrıcalığını, bu tür "Ott Tawi" Allst ve çok kısa süreli Pharaonic Mısır Kawasam için bazı küçük şehirler olarak sadece bazı küçük kasabalar. "Rameses ve doğruluk" bile şehir "Ramses II" tarafından inşa edilen Güneş Taş, "AST" olmadan, ülkenin bir siyasi sermaye almış, ancak kendisi ve ailesi için bir yazlık mekan değil, ülke ve çıkarlarının yönetim tarafından bir sermaye olarak değil. Böylece bulduğunuz Memphis ve Orta ve Geç Dönem ve modern Tboata birleşik Mısır Firavun Mısır Kawasam kentleri arasında yüksek bir statüde Thebai Eski Krallık döneminde.

       

No comments:

Post a Comment