Saturday 31 December 2011

uygarlık Spa

Spa kültürü ve en ünlü Aargaha uygarlıkları gibi Kuran, Sheba, özellikle Kraliçe belirtilen
Saba Krallığı Kızıldeniz, Habeşistan kıyılarına kadar uzanan eski bir krallık ve Yemen günümüzde bulunan ve geç üçüncü yüzyılda devlet Ahumairia ve devralma kadar devam edilir güney Arap Yarımadası dahil, İngiltere sekizinci yüzyıl civarında gelişmeye başladı. M.
 
Saba zenginliğini açık parfüm ve inci, tütsü ve buhur beri bilinmektedir. Bu, Eski Ahit ve İlyada gibi kaynaklardan çeşitli parfüm üretimi bildirildi. Saba Kuran'da belirttiği, sure de hakkında pek çok öykü, Bilqis Süleyman en ünlü öykü ve büyük baraj ve sel Aerm öyküsü onun adını ve o biri tutar

 "Saba" nın krallığı Sheba adını bağlantılı kutsal kitaplarda belirtildiği gibi eski krallıkların Krallık gibi Yemen derin tarihi ile ilgili, ve efsaneler, masallar ve hikayeler etrafında dokuma, görüntülerin yüzyıllar boyunca birikim gösterdiği olup olmadığını popüler hayal gücü ve birçok işi olağanüstü etkileri ve fanteziler sanatçı doyumsuz çiftleşme özellikleri bir sembol ve refah yenilmez geniş kapsamlı ve bol servet ve güç var.
 
Onuncu yüzyılda. M ve Marib onun başkenti önce Saba Krallığı düzenlendi, M baraj Marib en ünlü köprü ve Afrika kıyıları ve gibi uzak Hindistan ve Yunanistan gibi ülkelerle ticari ilişkilerin kurulması inşaat. Sekizinci yüzyıl ortalarında krallar başardı ve içinde Sboaon alanlar yerleşti«Krallık Aloksom» olarak bilinen kendilerine Memklh tabi kurmak Afrika,.

Kaldı şimdiye kadar ihtilaflı Saba medeniyet ortaya çıkan, Valsbion yıl M.Ö 600 yılına kadar raporlarını hükümete yazmaya başlamak yoktu, bu yüzden de bu tarihten daha önce kayıt ve Sboaon için 650-115 M.Ö. kendi topluluk bulduk inanılan, sonra yaklaşık 550 uygarlık çöktü çünkü iki yüzyıl süren ve hangi Persler ve devlet Ahumairia tarafından maruz kaldıkları saldırıları, doğum,

 Kral Sir John bu kayıtları, ikinci Asur savaş (722-705 BC) kayıtlarına Saba insanlara bakın en eski kaynaklardan döndürür onun kayıtlarda Asur kralı gösterir Saba kral onu vergi ödendi ulusların olmadan "Sekiz Amara." Bu en eski kaynak uygarlık Sabean anlamına gelir, ama olasılığı daha önce uygarlık ve çok büyük olasılıkla, ve Saba tarihinin bu önüne edebilir anlamına gelir çünkü bu medeniyet sadece yalnızca bu kaynak bağlı olarak M.Ö. 700 civarında inşa edilmiştir sonucuna varmak doğru değil true ise yazıtlarda belirtilen tarih Nanar, daha sonra kralların Ur kenti istedim, "Sheba şehir" anlamına gelen kelime "Seboum" Bu kelimenin yorumu Saba bir şehir olarak, bu demektir ki geri 2500 yıllarına Saba tarih.
Geri Yemen sekizinci yüzyıla kadar uzanan yılında keşfedilen en eski metinlerde güney Arap Yarımadası'nın medeniyet, başlangıcı için Saba Krallığı'nın varlığını mevcut kanıtlara "Ruban" diyor, biz "Mkrb Sheba," bir metin olarak bilinen kralların nitelikleri "Saba" adını bulmakilk şekilde sınırlandırılmasını ile karakterize ve kapları sağlamak için inşaat ritüel teklifiyle tamamlanması işaretleme taş oyma ve Saba Krallığı bazı tanrıların toplu ibadet dayalı sonra teokrasi "dindar" 'dır.
 
Tüm kanıtlar ve arkeolojik kanıt Sabaeans Marib alanında, kendi krallığının başkenti "Sheba" alınan ve Marib, "700 ünlü Rab Oalhawwala döneminde genişletilmiş Saba Krallığı'nın köken bölgedeki Saba toprakları ile sınırlı olduğunu teyit ki ulusal" Hıristiyan Ruban, "bir Alman arkeolog, - 680 "BC Yemen'in bütün batı bölgeleri içerir ve daha sonra Marib ve Sana'a, ilk yüzyıl hakkında oluşturulan sermaye Sabean II bölgelerinde sınırlı için."

O zamanın en güçlü ordularından ordusu sbi, iyi yöneticiler uzatma yayılmacı arasında yer aldı Saba alan Alqin süpürüldü ve Afrika kıtasında çeşitli alanlarda kontrolünü kazandı ve 24 M.Ö., Fas karşı bir kampanya sırasında, orduya sbi Ordu Marcus Gallus Oelios yendi tartışmasız o zaman en büyük gücü olan Romanya İmparatorluğu'nun bir parçası olarak Mısır'ı yöneten Roma, ülkenin siyasi bir ılımlı olduğu gibi Sheba yansıması olabilir, ancak gerekli kuvvet kullanımı gecikmiş olmazdı .. Saba bir ordu olmuştur ve zaman "büyük güçlerin" ileri uygarlık var

Diğer ayrım metin sbi ile ilgili olarak, o "Hıristiyan Ruban" dil verilen metnin ilk sbi karar ve tanrılar dil Sebe tek başına kullanımı cetvel Besbih metin için yeterli olmadığını vurgulayarak, hem de yerler ve özellikle kurumlar, Saba ait takvim gibi, orada bulunan, kullanılmış dedi kadar 560 MS M.Ö. 110 ve Sebe alfabesiyle yazılmış son metinlerin bu yılki tarihleri ​​çünkü Himyar Sebe krallığı tarafından dil.
 
Tarihi kaynaklarda, bu medeniyet hakkında da konuşmak demek: bu insanlar Asur kralı Sir John adanın kuzeyinde yatıyor bölgenin ikinci valisi, veda etmek için tüccarlar için adanın kuzeyinde, Sabaeans geçen ticaret yollarının hakim Fenike uygarlığının, en ticari faaliyetler gibiydi , bunlar Gazze ve Akdeniz'e Btgarthm ulaşmak için, ya da bir vergi ödemek istiyorum, bu tüccarlar o bölgenin Annals kendi isim vermeden, Asur kralı vergi ödemek başladığında eğer.

Bu onların yöneticilerin kitabelerde sık sık "," yapıcı "adamak", "almak" ve bu medeniyetin en önemli özelliklerinden biri, gelişmiş teknik düzeyde açık bir kanıt olarak Marib olan baraj, olduğu gibi gösteren bir deyişle "medeniyet yüksek" tarihin Kqom ile bilinen Sbion Bu kullanıcıya ulaşması; Ancak, bu onların askeri zayıf olduğu anlamına gelmez, bu medeniyetin devamı sağlanmaktadır en önemli faktörlerden ordu sbi uzun bir süre yapmıştır oldu
 
Ve Doktor "Hıristiyan Ruban" gibi çiğneme özel ve acı içinde Hadramout içinde birleştiren sakız, ve bazı ürünler Arap Yarımadası üzerinden geçiyordu Hint ve Afrika değer, altın, fildişi gibi, ve tiroid bezi kaplumbağa ve çeşitli olarak adanın ıssız güneyinde aromatik bitki yetiştiriciliği, önemli bir kaynak sağlamak değerli ahşap, Saba şart olmayan bir arabulucu olarak kendini getirmiştir
.Ve bölgesel Saba üzerindeki etkisini kişinin adını Mfolin, bu gramer formları daha Sebe dilde farklı değildi bir vicdan, ya da ihlal mülkiyeti varsa bir Alman arkeolog, "Sabean, güney Arap Yarımadası bayrakları adları kullanılan tek dil olduğunu söyledi dil ilgili ve Alqtabanih ve Hadramî'nin.
 
Diye ekledi: "Ayrıca mimarlık alanında, kare bölümler ve dekorasyon Balhz ve Almdharusat veya bir friz ve süsleme ile sütunların köşeli sütun ve sütun ortasında parlak arabirimleri Moshe ile tepesinde, dekoratif ve resimli mühimmat da sbi etkisi iyi bir örnek oluşturuyor

Hiç güneyde Arap Yarımadası'nın sakinleri olarak şüphe, eski, hem de Abyssinian ilk krallıklar için olabilir diyor meşruiyet ve gurur Sheba kaynağı oldu ve Saba Krallığı'nın tarihinde iki dönem arasında ayrım olmalı, ilk "kervan", M.Ö. birinci yüzyılda kadar sekizinci yüzyıl süren ve 
ekonominin hakimdöneminde Petra nihayet "İran" ve "Helen, döneminde sekizinci ve yedinci yüzyıllarda Orta Doğu, Orta Fırat havzası içinde büyük pazarlara yönelik ve Gazze'deki yönetti
Marib Saba başkenti ve, coğrafi konumu sayesinde çok zengin olduğu, sermaye çok nokta bu özelliği kullanılan Sbion, bir baraj yapımı için çok uygun Dağı Belk ile izdiham ve ben medeniyet büyüdüğüm bölgede bir baraj inşa Nehri Aldhna yakın ve uygulamaya başladı sulama ve tarım, ve bu yüzden refah çok yüksek seviyede geldi. Marib bu süre içinde en zengin alanların başkentiydi. Yunanlı yazar Pliny dedi topraklarda yaşamak için bölge ve Mdhaa ziyaret etmiştir, dedi ve o geniş ve yeşil

Kaynaklar ", tapınağa tarihi ve arkeolojik sit alanları (Pran) tanrı (Almqh) durum makinası Sabean ana tapınak olduğunu belirtmek kamu bir görünüm (Moharram Bilqis) vardır denir ve Almkrb sbi zamanına beşinci yüzyıl, yani kendi inşaat tarihleri​​ Dhirh adı verilentapınağın duvar çitlerle çevrili olan bin "için tema.
 
Bu Saba dini otorite sembolü olarak önemli olduğunu ve bir devlet Sebe tapınak (Pran) ziyaret ve teklifleri dahil Almqh Bay (Pran), gönderme ve devlet Sabean bağlılık ifade Tanrı sözü insanlar gerekiyordu.
 
Ayrıca, hac Yemen ve Yemen olmayan en ünlü yerlerinden Kepek Tapınağı - Hac ve ritüeller ve törenler kendi - ve hacıların ziyaret her yılın belli dönemlerinde yer alan, ay (Zibha) sırasında olan toplu hac olmuştur iken farklı ayinler ve toplu için hac ritüelleri olan bireysel hac mevsimi, bir ay (Hobbs) içinde yapılmıştır.

.Pran tapınak da dördüncü yüzyıl ikinci yarısında başına ibadet eylemlerini gerçekleştiren kutsal bir yer olarak kaldı, tapınak ibadet eylemlerinin ortaya çıkması (göklerin ve yerin Tanrı) ve kült-Rahman (Rahmann) ile tutarlı olanı, sonra terk edilmiş gibi görünüyor. Ve o bir konsolidasyon ve bakım çalışmaları olan turizme açık olan ilk arkeolojik oldu özellikle sonra bir yasak Bilqis ve turistler için Marib öpücük ve arkeolojik araştırma önemli bir konu haline geldi.
 
  Hala arkeologlar toz kaldırma eski uygarlıkların içinde yeniden olabilir inanıyorum toprak altında gömülü Yemen etkilerini büyük bir parçasıdır.Döneminde tapınağın yerinde arkeolojik kazılar yaptı Alman Arkeoloji Enstitüsü'nden Dr "Burckhardt Phuket" takım lideri, tapınak kompleksi kapsamlı bir basit dokuzuncu yüzyılda Temple geliştirilen bu "1988 1997" Ekip Lideri konsolidasyon ve bakım "1998 2000" de ibadet tesisler, atölyeler ve küçük bir mutfak ve ekonomik kalkınma amaçlı tesisler.
.
 O, son yayınlanan bir raporda "Phuket" ekliyor: "tapınak 1500 yılda en az bir ve sürekli olarak kullanılmıştır." O dikkat çeken Marib, Sabaeans başkenti tanrıların Almqh Bran en kutsal tapınağın tapınak.
Yazıt onlarca ve bir heykel grubu, hem de bulunan çeşitli renkler kazılar sırasında bulunan ve taş bankların süslenmiştir.
Rapora göre, "Phuket" tapınak (Pran), Tanrı Almqh iki Marib yerleşik kişilerin tapınak geri kalanı arasında ayrıcalıklı bir yere, ya da uzak Sarwah bugünkü devlet Sebe tapınak Almgah gelen yerlerde bulunan bu ve Amran ile "Hiran" Tapınağı kaplar, Tapınak "Mafm" yakın şarap, ve diğerleri.
Marib Barajı
Tarihsel önemi Yemen ay etkileri ve büyük mühendislik binası Arap Yarımadası'nda olduğu gerçeği yatıyor, aynı zamanda öğretmenler sabit Sebe refah zirve boyunca başından itibaren uygarlık ve hatta çöküş anları ve etkisi çatlama gerektiği gerçeği yatıyor.
 
İnşaat sekizinci yüzyıla kadar uzanır ve büyük olasılıkla yedinci yüzyıl gibi yazı belirtilen baraj Almkrb adını güney kıyısında inşa yüklü Marib kenti charted ve yedinci yüzyılda bir Mcarph oldu, "Ben-Ata için tema".

 Özellikleri, su çevreleme ve baraj 720 metre ve 15 metre yüksekliği vücut uzunluğu için ideal bir havza gibi görünüyor böylece dar Belh Kuzey ve Belh Güney Vadisi Znh Kmoukaa Boğazlar üstündeki kapasiteli montaj alanına sahip bir baraj için doğal bir uyum içinde inşa edilmiş, Sabaeans büyüklüğünü gösteren balık ise 60 tabanında metre ve temeli duvar üzerinde büyük taşlar ve kir inşa edildi taşlar ve iki tarafın çakıl kaplı ve baraj her iki ucunda iki ana kanal su iki banka "Sdvan" su bulunmaktadır.
 
Yapıcı bir şekilde ifade eder mühendislik sonra bir entelektüel, o baz puanlık baraj duvarı inşa kaya üzerine vadi (anne) yavaş yavaş Mount buzlu Dağı Belh Doğu dibinde güney tarafında ve karşı tarafta bankaların "Sdwin" için kayalardan yontularak yapılmış üzerinde büyük ve Baaloha baraj duvar taşlarıkuzey Belh ve sonra Akunan kanal büyük taşlar Almhendma kare kaburga kalın Oalihama, bazıları bazı uyum ve tutarlılık üzerine kuruldu kaya ve yerleşik arayüzlerinin iki büyük insizyon Osfielhma bağlantı dağların kayaların üzerine inşa tamamlayın

.Baraj yok ve en son adet havzasında tortuların birikmesi nedeniyle dört kez, Ebrehe el-Habashi yıl 552 AD döneminde yıkıldı. Ve geri kalan baraj duvarının bazı özellikleri ve Paljntin bağlantıları olan iki ana kanal, yanı sıra binalar Alsdwin Kuzey ve Güney, kolay erişim bankalar ve Kuzey ve Güney Gantin tarım alanlarında havzalar sağlamak, bir dönüşüm küçük barajlar bu iki ana kanal aldığı su bölün.
Qahtaon dilleri sonra İslam öncesi Arap kralları veya zayıflatmak ve Nuh bölmek ilk han Yemen inşa
Qahtan öldü ve Kral oğlu Ben Qahtan, Arapça ilk telaffuz ifade

Daha sonra oğlunun soluk Ben sonra kral ifade eder. O, bin bin Qahtan bin Aas bin Ais bin Honevs söz konusu kişi ve Hoalkh Bin Sam ve görkem ortaya Tukdbed roman Arap soyundan olabilir onun soyundan bin Hoalkh bin Sam bin Nuh ve ben atmak ifade kınayan ve İbn sonu değil çok, ve Allah bilir
 
Ardından ülkenin ülkede işgali üzerine kral oğlunun Abdüşşems bin ve yüzlerini sonra kral Saba Hae arazi veya adam roman Al-Buhari ve Müslim, ne kadar bir adamın ismi olduğu Peygamber cevap olan bir bedevi tarafından sorulduğunda Peygamber barış spa ve bu Mayoakdh hadis ona büyük olarak çağrıldı bir baraj, Marib arazi ve sel vadiler uzak ve Hmalm mekanizması ben baraj birkaç kralları bize geliyorum güvenilir olarak rapor standart tarih metinleri metinleri yer yetmişinci nehir yolu şafak inşa birine ait değil ve o baraj kuruluşlarından biri olduğunu daha şansını saltanatı ve Lacan inşaat tamamlanamadı ve halefleri ile desteklenmiştir krallar ve Marib kenti, Marib bilinen kaplıca kenti inşa ve Saba arkadan takip eden Yemen kralı unvanını dahil olmak üzere birçok çocuk söz söylendi uzak bir oğulları: eşek, Amr ve Kahlan ve hissediyorum, ve diğerleri.

No comments:

Post a Comment