Saturday 31 December 2011

Qin medeniyet

Uygarlık, Qin imparatorlarının ailesi (M.Ö. 221-208) Çin karar verdi. Birleştirici bir ülke ile yatırıldı edildi ve ilk gerçek imparatorluğu kurmak. Daha sonra ülke adını verdi.

Aile aile üstünlüğü sona erdi Qin Devlet Bankası, adını adını türetilen "Cho." Ailenin yöneticileri alarak, Çin'in komşu krallıkların işgal ve ilhak olarak "Qin" "Sichuan", "Yunnan" ve güneydeki "Gecho" kendi orduları alanları açıldı ve Red River, kuzeydeki "Lanzhou" ve Kore kadar kampanyalarını ulaştı.

Yılında 221 . M, "Shi Huangdi." Vali unvanını aldıKrallıklar ve yeni idari bölüm eklenmek, her yeni krallık ile getirilen birleşmesi, bu yeni merkezi sisteme dayalı bölmek oldu, gibi çeşitli illerinde orduları ve köylülerin oğulları işe alarak toplu oldu.

"Lee" yeni reform sürecine büyük bir katkıda adam meşruiyet felsefesi (ki yasaların sıkı uyulması çağrısında) bir takipçisi olduğunu ve filozof öğrencileri, "Han Fei". Ülke otuz altı (36) County (daha sonra daha sonra 42 kadar) ayrıldı, bu illerde merkezi hükümet yöneticileri set, aile bağları değil pozisyon almak için bir kişi hak kazanmak için olduğu, sivil ve tek başına.
 
  Standart ağırlıklar (ağırlıkları) ve ölçümü, para, tekerlek çapı ve yazılı dil birimleri: imparatorluğu alınmış en önemli adımlardan başkenti kökeni ve yaşadıkları bölgelerin göç eski yöneticilerin soyluları zorladı. Tüm bu birimler imparatorluğun bütün topraklarda aynıdır.
 Acharauah: Bu ​​reformların gölge düşüren tek şey, devletin otoriter ve totaliter felsefe resmi yoludur. 213 M.Ö. M diğer felsefi okulların tüm kitapları yakma, onlar İmparatorluğu onları muhafaza kütüphane absorbe sadece kitap, görüşlerini hayatta bilim adamlarının binlerce toprağa verildi ve kürek zorunda diğerleri "Shi Huangdi" bile Seddi inşa mevcut tüm insan gücü ihtiyacı ve onun imparatorluğun kuzey sınırını korumak

210 Doğu Çin, "Shi Huangdi" Ölüm . MS dev "Lintong" de anıt gömüldü, çok uzak olmayan Xi'an () için. Ailenin değil ikinci imparatorları, "R Huangdi" "onu çevrili kriz karşısında durmak için başlığı aldı" Qin "Could:. Yıl 210 M.Ö. M hanedan ailesi karşı ilk ayaklanmalar," Qin "dayatılan ağır vergiler ve zorunlu istihdamı sistemi kırdı güçlü dahil en önemli nedenleri, ve eski bir krallık, güneyde "Chu". hızla imparatorluk kırdı krallık tekrar benzer ayrılma fikrine ilgi başladı, ancak son uzun yeniden ülkenin birlik geri başardı kişisel "Liu Bang" olarak ortaya çıktı vermedi ve aldı ve "Zou Gao," başlığı, "Han ailesinin ilk yöneticileri oldu.

 "Han" ve ceza hukuk firması da dahil olmak üzere "Chen" tarafından geliştirilen kurumların çeşitli suşlarının sonraki kabulü ailesi. Bu kural yoktu ama on beş yıl, bugün Petit işgali altındaki Çin'in coğrafi alanı veren bu aile sayesinde siyasi bir durum olmakla birlikte, çok sayıda dönüşümler, ve en fazla iki bin yıldır yaşına rağmen şekil kaldı, ve (Çin Qin adına değişiklik olduğu) ülke adını verdi.


No comments:

Post a Comment