Saturday 31 December 2011

Kral Tutankhamun 1348 - 1338 BC M.

King (Tutankamon'un), kral (Akhenaten), Onsekizinci Hanedanı bir Kral XII oğlu - modern devlet tanrısı "Aten" in tevhid çağrısında babasının din (Akhenaten) ile ilgili babası Akhenaten ve adı (Ankh MSN Amon) ve kızı ile evli olan .

 Tahta artan sonra Thebes Luksor gitti ve tahrip (Aten kardeş) Akhenaten dini sermaye ve onun adını değiştirdi sonra (Tutankhamun kükreme), hangi (Tutankhamun) olarak ilk ad yaklaşık on yıldır Mısır'ı yöneten vardır. , Taht, yaşı küçük 9 yaşındaki yükselmiş oldu 19 yaşında öldürüldü on dokuzuncu çok firavunların önceki başarılarının herhangi gerçekleştirmek için onu vermek değil.

Ölümünden Krallar Vadisi'nde mezarının mülkiyet hazırlanmasında başlatılmadı zaman küçük bir mezar Kral No 64 Vadisi taşıyan, prensler ev sahibi birine ithaf edilmiştir. Rahip uzun bir arama 7 yıl sonra mezarının Howard Carter, İngiliz buldu ve şimdi görüntülenen tam 4650 hakkında adet bunları buldu kullanın Mısır Müzesi en güzel hiç taht ve altın maske ve tabut ve savaş ve benzersiz diğer sonuçları arabaları ve ölçüde bir Mısır servet kralları. günümüze kadar eski Mısır ve faiz medeniyetine, 1922 yılında dünyanın dikkatini üzerindeki etkisini mezar ortaya çıkarmak olduğu için

No comments:

Post a Comment