Saturday 31 December 2011

Kral Akhenaten, "Amenhotep IV" (1390-1349 BC).

Onsekizinci Hanedanı (Yeni Krallık), Amenhotep III ve Kraliçesi "T" oğlu kralların biri ve bir filozof doğruluk ve dürüstlük arar ve son derece akıllı, ilgili görüş Odhu aynı net duyarlıydı.

Rahipleri çocukluk etkisi ve gücü beri bilinen Amun-Re Luksor ve bunlara ilişkin işlemlerin azaltılması ana-baba ve dedesi çabaları takip edildi başarılı olamadı ve onların rekabet ve güçlerini azaltılması üzerinde çalışmak ve Sun Heliopolis "Ra" tanrı doktrini askıya göreve gelmesinden bu yana ve bir süre sonra fikir olarak adlandırılan ve yeni bir doktrin güneş tanrısı olmadığını ilan eder kigüneş diski, ama bu "kükreme" olarak adlandırılan ve Mısır halkına çağrıda underlying gücü ve Tanrı bu yeni idolü ibadet ve tanrıların geri kalanı iptal eder.

O yeni "fırın" Tüm dünyadaki tüm insanların yaratıcısı bu Tanrı'ya inanan, tüm hayvanlar ve kuşlar ve her şeyin yaratıcısı Mısır tanrıları geri kalan rahipler üzerine etkileri ve onu terk yaptı ve sermaye inşa Thebes Luxor, Mısır başkenti, onu öldürmek için komplo başka bir şey için ibadet layık yeni adı "Aton kız kardeşi," anlam "Aten Horizon", Luxor yaklaşık 300 kilometre kuzeyinde tanrı Aten yeni ev için, Akhenaten tanrılar ve Mısır rahiplerinin kalan savaş ilan etti. Mısır tanrılarına bir kâfir papazlar ve köle olarak kabul edilir ve Akhenaten ve tanrıların rahipleri geri kalanı bu çatışmanın "bir kardeş ve kükreme" ve tek tanrılı dinlerin ortadan kaldırılması için yaptığı çağrı kırdı sona erdi arasında bir çatışma konuştu.

17 Mısır on yedi yıl üstünlüğü ve ailesiyle birlikte yazıtları birçok güzel Kraliçe Nefertiti ve resimler evlendi. O tanrı Aten ilk belge insan denilen marşı "Akhenaten," tek Tanrı için tevhid çağırır ve ölümü tüm sabit mezarları, tapınaklar, saraylar ve Luxor Amun rahipler ve Mısır uygarlığının en zor dönemlerin dönem bitiş tarafından mezar ve tapınak alınan tüm sonuçlar bozuk imha edildi.

   

No comments:

Post a Comment