Saturday 31 December 2011

Firavun Ahmose I

Akıllıca Onsekizinci Hanedan Firavun'u ve modern devletin ilk e kural başladı modern devletin firavun Ahmose ben, Ahmose sırasında ortaya çıkmıştır başlatılan Mısır Aşağı maruz kaldılar Hyksoslar, ve Orta Mısır parçalar tarafından işgal edildi
 
O [Luxor] Hyksoslar işgalciler ülkeyi kurtarmak için iyi bir prens savaştı. Hatta Ahmose ben, ordusu kuzeye Hyksoslar karşılamak yol açtı ve ülke dışına ihraç ve sonra Filistin'de Harohen kadar onları takip etti. Sonra Nubia Mısır kural zorlamak için, askeri seferler göndermeye başladı.

1575 - - 1550 M.Ö. Onsekizinci Hanedanının ilk kralları ve aile daha sonra yerleşti Alahmonyen Minya köle, ay gibi isimlerini bağlantı nedeniyle ay ya da ay ve oğlu doğmuş demektir Sabri Abdül Aziz, Mısır Eski Eserler başkanı Ra Kral Ahmose ben Neb otelleri söyledi Thebes Luxor

 Diye açıkladı on altı yıl yaşında iktidarı ele Onsekizinci Hanedanı Kral Ahmose ben, o başını beş sporadik salgınlar çarptı bulunan askeri operasyonlar sırasında ölen görünen Hyksoslar sürülmesi için Mısır mücadele görünüyordu Kral Sagn Ra, oğlu birbirine bağlayan antik Mısır Maniton bu.

Sabri Abdel Aziz, Firavun Ahmose kardeşi Kamose babasının Sagn Ra ölümünden sonra Hyksoslar sürülmesi tamamlandıktan sonra ben taht kabul ama tamamen ülkeden Hyksoslar getiren ve hatta Mısır sınırları dışında onları takip süreci Ahmose I yaş ve beş süren saltanatı, beşinci yıl olduğunu söyledi yirmi yıl.

O ekledi Kral Ahmose ben, Amenhotep ben, Thutmose ben, çağdaş ve Hyksoslar sonra Hyksoslar, Delta, Hyksoslar kale Harouhan kendi blokajı son kale şehri Ooares sermaye kuşatma karşı savaş Ahmose biraz ışık alınan ESNA Cape güney-doğusunda ordu komutanı Ahmose bin Baba Mstorh Bmqbernh şehir, Qena, ve özgeçmiş Filistin ve Hyksoslar işbirliği olan Mısırlılar tarafından isyancıların bazı karşı Nubia ve kampanyaları Ahmose başarılı kampanyalarda.

O Komutanı Ahmose Ben Babamız Kral Ahmose Asyalılar geçirdikten sonra Nubia içinde Sahrawi kabileler geçirmek güneyde İkinci Katarakt geldi ve o galip döndü Filistin ve Finike, kuzeyinde askeri operasyonların çoğu giderilmesinde başarılı olduğunu, yaşamından dedi belirtti ve ona tutsaklarla kireçtaşı ocağı Boutrh çalıştı.

 Bu Ahmose komşuları ile büyük o faaliyetlerini ve onun krallığı ve onun gücünün genişliği birçok dedi Karnak tapınağında plaka, ve Mısır ilişkileri kurulmuş ve Mısırlıların derleme ve onları Hyksoslar ülkeyi kurtarmak için savaşta anne rolünü en üst düzeye çıkarmak Ahmose Mısırlılar adlı Hyksoslar ortadan kaldırmak için teşvik etmek için annesi Kraliçe OAH hotep oynadığı role işaret idi ve durumu ve istikrarı yükleyin.

O, Mısır Müzesi Ahmose adı, mahkumların ilk ve porselen mavi dekorasyon son ve orada görüntüleri yanı sıra Torino, İtalya, gibi Louvre ve Leiden, British Museum gibi müzeler bir dizi British Museum ve birçok scarabs shawabti Heykeli Müzesi'nde kireçtaşı küçük heykeli oyma kaymaktaşı kendi vazo da sözlerine ekledi ve Torino gibi kahraman ve hançer, Ahmose atfedilen ve kısa üzerinden müzede sergilenmektedir olduğu.

Sabri Abdül Aziz Kral Ahmose, mezarı üzerine şimdiye kadar bulunamadı olduğu yerde tahta Kral Omentanb ilk oğlu ve mirasçısı onun mezar kazmak olabilir, özellikle bu yana Luxor Ebu Naga batı kolunda bulunan aile on yedi, krallarının bazı mezarların yakın olabileceği inancıEbu Naja ve kolunda,
 
Mumya krallar ve Ebu Naga ve kolunda kraliyet mezarları yanı sıra 1898 yılında açıklanan Kral Amenhotep II ikinci önbellek mezar için Krallar Vadisi'nde toplanan Yirmi Birinci Hanedan 1058-950 M.Ö. rahipler tarafından 1880 yılında Deir el-Bahari önbellekte bulundu.

.

No comments:

Post a Comment