Sunday 6 November 2011

Φαραώ Ραμσή Γ '

Ραμσή Κυβερνήτης των μηνών της οικογένειας. Κυβέρνησε την Αίγυπτο για την περίοδο 1183 π.Χ.. M. -. 1 152 π.Χ. Μ. .. Οι Έλληνες τον ήξεραν ως: sinitus Ram پ. Ακολούθησε τον πατέρα του, Ραμσή Β 'και την έναρξη των μεγάλων κατασκευαστικών έργων.

Ραμσή Γ 'ήταν ο τελευταίος κυβερνήτης της Αιγύπτου, των ισχυρών. Αυτό θεωρήθηκε ως βασιλιά Ραμσή ΙΙ, ο πνευματικός πατέρας και ακολουθούν τα βήματά του. Η μοίρα τον οδήγησε στο θρόνο της Αιγύπτου, σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν βρήκε τον εαυτό του οφείλει να προστατεύει τη χώρα από την ξένη εισβολή και ανερχόμενες δυνάμεις στην αρχαία Εγγύς Ανατολή, και που προορίζονται να εγκατασταθούν στην εύφορη γη του Δέλτα.

Ο βασιλιάς πολέμησε τους Λίβυους στην αρχή, κατά το πέμπτο έτος της βασιλείας του, και στη συνέχεια αγωνίστηκε κατά των Συρίων και των Λαών της Θάλασσας στο όγδοο έτος της βασιλείας του, και στη συνέχεια αγωνίστηκαν οι Λίβυοι και πάλι στο ενδέκατο έτος του.

Το πιο σημαντικό επίτευγμα αυτού του βασιλιά, είναι να οδηγήσει το στρατό του στη νίκη επί της συμμαχίας των λαών της θάλασσας νησιά του Αιγαίου, και νίκη του επί των Λιβύων στην βόρεια ακτή της Αιγύπτου.

Έχουν καταγραφεί σκηνές γεμάτες από τη ναυμαχία, στο βόρειο τοίχους του ναού της Medinet Habu Θήβας.

Και είδε τη βασιλεία αυτού του βασιλιά, κάποια εσωτερικά προβλήματα για την πληρωμή των μισθών των εργαζομένων Ντέιρ ελ-Medina, η οποία καθυστέρησε δύο μήνες, προτρέποντας τους για μια πρώτη απεργία, γνωρίζαμε.

Και τελείωσε τη ζωή του Ραμσή το τρίτο οικόπεδο, τα γυμνάσια, υποκίνησε μια από τις συζύγους του για να τον σκοτώσει, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το θρόνο στο γιο της.

Αυτό βασιλιάς έχτισε μια πόλη ναό Habu κηδεία στη Θήβα, και ένα μικρό μνημόσυνο στον ναό του Καρνάκ Tibi της Αγίας Τριάδας.

Παρουσιάζει σημαντική αγάλματα του Ραμσή στο Αιγυπτιακό Μουσείο, όπως και στον κομιστή βασιλιά, και το άγαλμα του βασιλιά μεταξύ Horus, στην τελετή ενθρόνισης του τρία.

Aloozyreh αγάλματα του Ραμσή στην πόλη ναό του Habu.

 ονόματα
Ραμσή έχει δύο μεγάλα ονόματα, εμφανίζονται στα αριστερά, και να γράφουν στην αραβική γλώσσα, ως εξής: το μυστήριο - GTI - Ra - Marie - ασφάλεια, Ra - Αγγίζοντας - Q - Hikaa - Ono. Και σημαίνει "ισχυρή Pmaat κατανυκτικό, αγαπημένη του Αμμωνα, τον Ρα, το Online κυβερνήτης."


μάχες του

- Μάχη του Ζάχι: Στην ανανεωμένη κινδύνους του για τους λαούς της Μεσογείου οι οποίοι επιτέθηκαν στην Αίγυπτο, αλλά Ραμσή ήταν σε θέση να νικήσει τις δυνάμεις της γης τους στην πόλη της Ράφα και νίκησε τα μεγάλα πλοία στις εκβολές του Δυτικού Νείλου και ήταν σε θέση να αντισταθμίσουν αυτόν τον κίνδυνο είναι εξίσου σημαντική με το Υκσώς,
- Μάχη του Δέλτα: Λίβυους στην απληστία του να καταλάβει την Αίγυπτο, αλλά Ραμσή τους νίκησε κοντά στο Wadi Natrun.

  

No comments:

Post a Comment