Tuesday 3 January 2012

Mısır'da bilim ve kültür hayatı, Yunanca Romence

Bilim ve Kültür Yunan ve Roma döneminde Mısır hükümdarlarının dikkatini büyük bir pay

İlk: Yunan dönemi.

. Biz Evi kurulan Ptolemaios I, İskenderiye bilim ve Büyük Kütüphane olduğunu bulmak ve şairler ve bilim adamları ve İskenderiye için Yunanlıların sanatçılar için arama ve bilime adayan onları ev sahibi ve fonlar ile ihsan edildi.Ev bayrak kraliyet çeyreğinde bir parçasıdır ve binaların bir grup oluşur, Bilimsel Araştırma salonları

Bilim adamları ve kamu konferans bilimin tüm dalları ile ilgili idi. Gibi kütüphane dünyanın en büyük kütüphaneleri biri haline gelmiştir. Tıp ve Cerrahi büyük bir teklif gibi bilim bu çağda toplam İskenderiye Tıp Fakültesi kurulmuş ve prestijli matematik bilimleri durumu yanı sıra hayvan ve bitki bilimleri aldı. Ayrıca sanat ve mimari hem de tapınak veya mezar ya da saray ve kamu binalarının yanı sıra heykel mimarisi, bu dönemde çok şey vardır kazandı.

 İkincisi: Roma dönemi

İskenderiye bilim, kültür ve sanat alanlarında öncü bir rol oynamaya devam etti. Biz Roma imparatorları bilimsel ve kültürel her alanında dersler ve bilimsel oturumlar yapıldı Bilim, Meclisi temsil bilimsel kuruluşlar teşvik olduğunu bulmak nerede.Üçüncü yüzyıl başlaması ile İskenderiye ve Mısır dışından gelen tüm öğrenciler vardıktan sonra öğrencilerden bir ücret karşılığında öğretim oda tahsis başladı.

İskenderiye Kütüphanesi için, diğer iki ilk Serapis Tapınağı bağlı Mketbtan ve Sezar diğer Tapınağı vardı

İskenderiye felsefe gelişen tanık oldu

Bilim alanında

İskenderiye bilimsel astronomi çalışmaları, spor, tıp ve özellikle anatomi yerini korudu

No comments:

Post a Comment