Saturday 7 January 2012

Firavun Mena birleşik iki ülke

Kral Mina tarafından - gibi ünlü Narmer "Konsolide iki ülke," hanedan döneminin birleşik Yukarı Mısır ve Aşağı Mısır ve merkezi yönetimi için ülke tabi 3200 M.Ö. hakkında başladı.

, Güney Krallığı Menes cetvel başardık aşiret yaklaşık 3200 M.Ö. M Üst birleştirmek ve ve Mısır güçlü bir merkezi hükümetin tüm ilk valisi oldu olması gibi çeşitli başlıklar, tutar:. İki ülke Kralı Thrones, Güney Kartal, Yılan kuzey ve tüm oldu Bu çalışma onun büyük bir kahraman için bu övgü.
 
Ve böylece kuzey ve güney krallıkların çift taç giyen Kral, "Mina" Firavun Mısır tarihinde ilk hanedanının kurucusu, ama dünya tarihinin oldu

Kral fark ettim, "Mina" orta sitenin şehir inşa etmek gerek, Üst ve deniz böyle denetlemek, bu nedenle o, Giza Valiliği mevcut "ölü rehin" köyünde, başlangıçta bir çit beyaz çevrili Kale savaş gemisi olan Nil'in batı kıyısında yeni bir şehir kurdu istedi güçlendirir ve Kuzey sahiplerinin saldırılarından krallık korur sahibi, "Mina" herhangi bir güzel liman "yabancılaşmış" ve daha sonra "Memphis," Yunanistan'ın zaman adlandırılmış, sonra Araplar "Memphis" olarak adlandırılan, tüm Mısır'ın başkenti "Memphis" kenti haline çağırdı olduAltıncı Hanedanının sonuna kadar eski devlet altında.

1897 yılında Ilısu Barajı ve kral için ayrılmış olan "Panel Narmer" olarak bilinen panel yüzeyi boyunca, ülkenin kuzey ve birleşmenin Krallığı Kral Mena ve zaferleri kayıtlı ve tarihçiler muhtemelen oldu, "Narmer" "Mina" ise, "Cape" şehrinde boyama bulduKırmızı taç giymiş Kuzey Krallığı üzerindeki zaferini kutluyor Kral diğer tarafında, "Mina" tasvir ederken, Kahire'deki Mısır Müzesi'nde şu anda ve panel iki tarafı olan, ilk tarafı, Kral, "Mina" kuzey halkının esir yakaladı ve başını taç beyaz gösteriyor .


Bu zafer emaye, büyük Mısır medeniyeti ve merkezi yönetim ilkelerinin kristalleşme evrimi takip ve bu birimin hayatın çeşitli alanlarında Pharaonic Mısır yükselişinde önemli bir faktör oldu.

 .

No comments:

Post a Comment