Saturday 31 December 2011

Mezopotamya Medeniyeti

Büyük uygarlıkların Mezopotamya Medeniyeti bize bazı büyük etkileri bıraktı
Güneybatı Asya'da 'Mezopotamya ya da Mezopotamya (Mezopotamya) (Yunanca Μεσοποταμία de, "Miso پ autamaa", yani Mezopotamya) Mezopotamya dünya medeniyet ilk merkezleri arasında yer aldı. Bu, Dicle ve Fırat arasında Irak'ta şu anda yer almaktadır. Sümer ve Akkad en ünlü medeniyetler, Irak kökenli Babil, Asur ve Keldaniler vardır.

Mezopotamya ve eşzamanlı ve ardışık İran ve özellikle Elam doğusunda parçaları (şimdi Arap Stan olarak bilinen Huzistan ili) işgal çevresindeki arazi işgal ve Filistin, Nebukadnetsar altında Babil esareti. Ulaşmak için batı ve Suriye işgal zamanlarında gelişen bir uygarlık ile Canlılığını yitirmiş Nebuchadnezzar çöküş döneminde Mezopotamya medeniyeti geçtikten sonra ise kökenli güçler medeniyet Persler VTM Cyrus Babylon ve sonrasında Babylon işgali ve o Ömer ibn el-Hattab elinde İslam fethi gelinceye kadar Kotaisfon (şimdi şehir olarak da bilinir) Bağdat'ın güneydoğusunda, at başkenti olmuştur. İslam bayrağı altında yıllık geçiş ile, Bağdat İslam'ın altın nesil olarak kabul edildi Abbasi Halifeliği, başkenti oldu. 1919 yılında, Irak Osmanlı yönetiminden bağımsızlık sonrasında ülke için özerklik ortaya çıkması duyurdu.

Antik Mezopotamya sakinleri tarafından, Mezopotamya'da ilk uygarlık şekil yardımcı oldu ve onların ilçe ve D kanalları çitle çevrili olan motiflerin savunma ve sulama için gereklidir. Yıl 6000 . M. sonra Yerleşim dördüncü binyıl. M. şehirler haline gelmiştir ortaya çıkmıştır O tuğla ve kil tapınaklar tarafından düzenlenen orada en eski insan yerleşim Suriye Uruk Tel ittifak, Bmchgullac metal ve taşlarla dekore edilmiş ve çivi yazılı icat edildi.
 
 Sümerler Yukarı Fırat, Yezidi sırasında ortaya çıkan en önemli Sümer şehirleri bu Irak ve Kiş şu anda Yazidi dine bağlı olduğunu Belki de izd ve Larsa, Ur ve Edebiyatı kuzeye yayılan orada ilk ve kültür sorumludur.Yıl 2330 . M. Akad dili Sümer yerine Akkad Egemenliği kurulan ve değiştirilmesi - Onlar Semitik halkların Acadians Alnehrbn arasında ülke arasında ilk kralı Sargon (2 279 M.Ö. M... M.Ö. 2335 M.) idi ele geçirdi. Acadians 2218 . M. düşüş Jawtyon kadar kural kaldı Bunlar doğu tepelerin kabileleri vardır. Bir süre sonra Ur kenti ve Mezopotamya büyük üstünlüğü üçüncü döneminin arka sırasında.

Sonra Elamites Ur yok ve M.Ö. 2000 geldi. M. Ve kontrollü antik kentlerin çoğu onun döneminde geç birkaç yıl için Babil ve Hammurabi birleşik ülkeden gelip bir şey gelişmedi. Ama Amuriyah aile kuzeydeki Asur iktidara geldi.Devlet açılan Babilliler dört asır Kushites hemen Aakbhm Türkiye'den Hititler etkinleştirin. Daha sonra Kafkasya olarak adlandırılan ve yüzyıllar boyunca Mezopotamya olarak kaldı gelen Almitaon (insanlar anti-Semitik genellikle Hurion adı veya Alihuraaon denir) tarafından yakalanır. Ancak yıl M.Ö. 1700. M. sonra Anadolu'nun tüm kuzey boyunca çok sayıda konuşlandırdı. Ve Asur Mezopotamya ve Kuzey Doğu Kingdoms kuzeyinde ortaya çıktı ve Asurlular Almitanien yenildi ve 1225 M.Ö. Babil şehrini ele geçirdi. M. Bunlar M.Ö. 1100 yıllarında. M. Akdeniz ulaştı

Modern Türkiye'nin Ermenistan dağlarında kaynak her ikisi de Dicle ve Fırat arasındaki topraklar da dahil olmak üzere Mezopotamya. Her iki nehir birçok kollar beslenen ve tüm su sistemi nehir geniş bir dağlık bölge besleme. Dicle Nehri'nin kıyısında genellikle ağır ve zor çünkü Mezopotamya'da yollar genellikle Fırat izleyin. Bataklık, göller, mudflats ve güneyde saz bankaların 6.000 mil kare alana yol verir kuzeyde üzerinde uçsuz bucaksız çölde, ile bölgenin yarı kurak iklim.Fırat ve Dicle kadar güneyinde birleşerek Fars Körfezi'nde dökün.

Sulu tarım açısından güneyde yağmurla beslenen tarım kuzey bölgeleri arasında değişen kurak çevre, enerji aşırı miktarda yatırım enerji geri eğer gerekli elde edilebilir. Yüksek yüzey suyu, yeraltı suyu ve Zagros dağlarının yüksek tepelerinden ve Ermeni dağlık bir alan adını veriyor Dicle ve Fırat, kaynağından erime kar yardımı ile sulama. Sulama kullanışlılığı kanallarının inşası ve bakımı için yeterli çalışma seferber yeteneğine bağlıdır ve bu, eski Alozl bu yana, kentsel yerleşim ve siyasi güç merkezi sistemlerinin geliştirilmesinde yardımcı olmuştur.

Bölge genelinde Tarım kışın yağışlı mevsimde çölün kenarında otlatma sezonu topraklarına Bedevi Saknoa çadır koyun sürüleri ve kurak yaz aylarında mera nehir Keçi (ve daha sonra deve) ve yürütülmesi, göçebe otlatma tarafından tamamlanmıştır. Bölge genel olarak taş yapı, değerli metaller, kereste ve bu nedenle tarihsel olarak uzak yerlerden bu malzemeleri korumak için tarım ürünlerinin uzun mesafeli ticaret dayanıyordu yoksundur.Ülkenin güneyindeki bataklık olarak, tarih öncesi zamanlardan beri balıkçılık ve su dayalı karmaşık bir kültür buldu ve kültürel karışımı eklenir.
   Sistemdeki arızalar nedeniyle çok sayıda imzalı periyodik kültürel ve. Işgücü talebi çevre dayanıklılık kapasitesinin sınırlarını ve iklim istikrarsızlık dönemi sonuçları ötesinde insanların sayısını artırmak için zaman zaman, merkezi hükümetin çökmesi ve nüfus azalma olabilir sahiptir. Bunun yerine, marjinal tepe kabile veya göçebe çobanları gelen işgal askeri açıdan zayıf ticaret çöküş ve sulama sistemlerinin ihmal dönemleri yol açtı.ABD arasında merkezi bir eğilimleri çekmek için eşit miktarda, tüm bölge için merkezi otorite, girince daha küçük ya da kabile bölgesel birimlerine, geçici parçalanmış ve yerel güç olma eğilimi vardır anlamına geliyordu. Bu eğilimler Irak'ta günümüze kadar devam etmiştir.

Mezopotamya'da bilinen en eski yazılı dil olan Sümer, bir dil monolitik izole. Semitik lehçeleri, erken Sümer ile Mezopotamya'da konuşma. Sümer idari amaçlı dini, edebi ve bilimsel için muhafaza olmasına rağmen daha sonra Semitik dil, Akad, egemen dil olarak geldi. Akad farklı çeşitleri Babil ikinci sonuna kadar kullanılmıştır. Daha sonra Mezopotamya, Ahameniş Farsça imparatorluğun bölgesel yönetiminin resmi dili ortak olmuştu Aramice oldu. Akad kullanımını durdurmak, ancak Sümer ve Akad hem de birkaç yüzyıl için tapınaklarda kullanılmıştır.
 
Erken Mezopotamya (orta 4. binyıl civarında) çivi yazılı icat edilmiştir. Çivi kelimenin tam anlamıyla, "kama şeklinde" ıslak kil üzerinde kalem işaretleri sıkıştırmak için kullanılan üçgen Partisi'nin nedeniyle anlamına gelir. Her çivi işareti Standart formu görülecek resimlerin evrim söyledi. Binanın Hvar bir tapınak (c) olarak nitelendirildi Uruk içinde tanrıça İnanna, Seviye III, adanmış Anna çok kutsal avlu - İlk olanlar (eski 7 panel) herhangi bir gelir.

Erken çivi sembolik sistem ana yıllar aldı. Bu nedenle, bireylerin sadece sınırlı sayıda atandı katip okuma ve yazma için eğitilmişlerdir. Bu Mezopotamya'nın nüfusunun büyük bölümü cahil olmadığını Sargon'un egemenliği altında metnin büyük ölçüde tomografi kullanım kabulü kadar değildi. Metinlerin Büyük arşiv eski Babil baskı okulların arkeolojik bağlamlarda ele geçmiştir, bu okuma-yazma yayınlandı
 
Babil'in zamanda pek çok kasaba ve tapınaklar kütüphaneler vardı; Sümer olduğu gibi "diye kim excel okul katipleri de şafak ile uyanmak gerekir" dedi. Erkek gibi kadın okuma yazma öğrendi ve Marafhllgh soyu tükenmiş Sümer dahil Sami Babylon, klipler karmaşık ve yoğun vardır.

 Çok Babil edebiyat Sümer kökeni çevrilmiş ve din ve hukuk dili uzun Sümer antik dil kompakt devam etti. Öğrencilerin kullanımı için donatılmış hatları yanı sıra belirsiz kelime ve deyimlerin kadim metinler ve yorumlar hakkında yorum arasında kelime bilgisi, dilbilgisi ve çeviri.Dil Kesit deyişle bütün düzenlenmiş ve isimsiz, ve bunların ayrıntılı listeler çizildi.
 
Bize bilinen Anoaneha birçok Babil edebi eserler vardır. Sıvı - - Bunlardan en ünlü biri Şen tarafından orijinal Sümer çevrilmiş on iki kitaplarında Gılgamış bir epik, bir Aoninna ve sipariş bazında düzenlenmiş. Her bölüm bir macera hikayesi ve Gılgamış işlevinde bir içerir.Bütün hikayeyi bir bileşik ürünü, bu hikayeleri bazı bir merkezi motifi için yapay eklediğiniz muhtemeldir

.Babil astronomlar yıldız ve gök eğitim çok ilgilenmişlerdir, ve çoğu ön darbe güneş ve ay tutulmaları tahmin edebilirsiniz. Her şeyi astronomi bir amacı vardı, insanların düşünüyorum. Birçok din ve alametleri ile ilgili bu. Mezopotamya'da Astronomlar ayın devire göre 12 aylık bir takvim koymuştu. Yaz ve kış: iki sezon halinde yıl ayrılabilir. Astronomi, astroloji, hem de bu sefer Aerkh ortaya çıkması.
 
Sekizinci ve yedinci yüzyıl boyunca, Babilli astronomların astronomi için yeni bir yaklaşım geliştirmek. Altaata erken evrenin en ideal doğa ile ilgili felsefe çalışmaya başladı ve onların akıllı gezegen sistemleri içerisinde mantığı üzerinde çalışmaya başladı. Bu astronomi ve bilim felsefesi için önemli bir katkı olduğunu ve bu nedenle bazı bilim adamları, bilimsel devrime astronomi için bu yeni yaklaşımın ilk bu yeni yaklaşım ileri sürmüşlerdir kabul edilmiş ve daha fazla Yunan ve Helenistik astronomi gelişti.
 
Zaman içinde, Greyhound ve Barthe, astronomik raporları doğru bir bilimsel nitelikte idi; geliştirilmiştir kaç daha önce bilgi ve yöntemleri geliştirilmiştir belirsiz gezegenlerin hareketleri tahmin etmek için yöntemler Babil gelişme astronomi tarihinin önemli bir bağlantıdır

Astronom Babil sadece destek formundan güneş bilinmektedir - gezegenlerin merkezi bir hareket Seleukeia (M.Ö. 190 Selevkos Dünya da güneş etrafında kendi ekseni üzerinde döndürme gibi bir merkezi güneş teorisinin destekleniyor Plutarch ve yazıları bilinen ve Plutarch göre yapılır ve Selevkos oldu Selevkos sistem güneş gösterdi - merkezi, ama o kullanılan hangi argümanlar bilinmemektedir.
 
Astronomi Babil, Suriye, Bizans, astronomi Sasani klasik astronomi Yunan ve Helenistik ve Hint astroloji, ve Ortaçağ'da İslam astronomi bilimindeki Neler yapıldığını çoğu için temel oluşturur ve Orta Asya ve Batı Avrupa'da astronomi
 
Mezopotamya Steny iki onuncu sayı sistemi (baz 60) kişi kullanın. Bu 60 dakika ve 24 saat oluşan anki saat kaynağı, hem de 360 derece daire. Sümer takvim de haftanın yedi günü haftalık ölçülür. Bu matematiksel bilgi harita yapımında kullanılmıştır.
.Babilliler ölçüm alanları için genel kurallar bilinen olabilir. Bunlar B 3 olarak tahmin edilmiştir true olacak on ikide biri sınırlayıcı kutu, üç kat çap ve alanı olarak bir çemberin çevresi ölçülür. El Kaide ve uzunluk grev bir silindirin bir çıkış ses olarak ele alındığında, ancak frustum piramit veya kutusunun hacmi yanlış tüm kuralların yüksek ve hit yarım bir sonucu olarak yapmak. Ayrıca, yönetim kurulu i 3 (π veya pi) değeri ve 1 / 8 (3,14159 arasında 3.125 yerine ~) kullandığı bir yeni keşif vardı. Babilliler de yedi mil (11 km) bir gün eşit bir mesafe ölçme, tutku Babil bilinir. Mesafelerde Bu ölçüm sonunda bir mil dönüştürülmüş - ve culminal kullanıcı güneşin seyahat ölçmek ve bu nedenle, zamanı temsil eder

İkinci binyıl ilk yarısında antik Babil tıp eski Babil metinleri Taudely dönem.Babil kralı Adad döneminde Borsippa of APLI - - Ken - baraj - Adena (1069-1046 BC) Babil tıbbi yazıları ve büyük ölçekli çoğu, bir doktor Esagil tarafından yazılmış tanı el kitabıdır.
 
Bugün tıp Eski Mısır ile birlikte, Babilliler tanı kavramları, tıp, fizik muayene ve reçete beklentileri. Ayrıca, tedavi, tedavi ve etiyoloji ve deneysel yöntem, mantık ve tanı akılcılık, beklentileri ve tedavi kullanımı tanı manuel yöntemler. Metin tıbbi belirtilerin bir listesini içeren ve çoğunlukla tanı ve prognoz ile hastanın vücudunda belirtiler Almlouhza kombinasyonu kullanılan mantıksal kurallar ile birlikte ampirik gözlemler ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Belirtiler ve bu bandaj, Alchrimatu tahıl gibi terapötik yollarla tedavi edilen hastaların hastalıkları.Hastanın fiziksel olarak tedavi edilemezse, Babil hekimler genellikle herhangi bir lanetten hasta temizlemek için şeytan çıkarma güveniyor. Ken - - teşhis Esagil delil APLI hastanın semptomlarının inceleme ve denetim yoluyla, hastanın iyileşmesi için hastanın hastalığı, nedenleri, Gelecek gelişmeleri ve fırsatları belirlemek mümkün olduğunu, modern görünümü de dahil olmak üzere mantıksal aksiyomlar ve varsayımlar, bir dizi dayanmaktadır.

Esagil - Ken - APLI hastalıkları ve hastalıkların çeşitli keşfetti ve semptomları tanı Kılavuzu'nda açıklanan. Bunlar tanı ve prognoz ek olarak epilepsi ve ilişkili hastalıkların birçok çeşidi için belirtiler de
 
Mezopotamya halkı metal ve pirinç işleri, cam ve yapımı lambalar, tekstil, taşkın kontrolü, su depolama ve sulama gibi birçok teknikleri icat etti.
 
Ayrıca dünyanın en Tunç Çağı'nın ilk halklarının biri olmuştur. Daha önce de bakır, bronz ve altın kullanılan ve daha sonra demir kullanılmıştır. Bu metallerin kilogram yüzlerce çok pahalıya mal olması ile Saraylar süslenmiştir. Yanı sıra kılıç, kama, mızrak, asalar ve savaşçı gibi farklı silah yanı sıra bakır, bronz ve demir zırh olarak kullanabilirsiniz.

Pompaların en eski tip sonsuz vida (mandolin), ilk on yedinci yüzyılda Babil ve Ninova Asma Bahçeleri su sistemlerine Sennacherib, Asur kralı tarafından kullanılan ve daha sonra üçüncü yüzyılda Arşimet tarafından daha ayrıntılı olarak açıklanmıştır. Daha sonra Sasani İmparatorluğu veya Partlar sırasında, Mezopotamya'da, ilk piller olabilir Bağdat'ın bir pil, yapmaktayız
Mezopotamya'da Din tescil edilecek ilk. Mezopotamya halkı dünya büyük bir boşluk çevrili ve delinmiş düz bir diski olduğuna inanıyordu ve her şeyden önce, Cennet, bu su her yerde, üst, alt ve yan tarafları olduğuna inandığı gibi, ve evrenin bu büyük denizden doğmuştur. Buna ek olarak, tanrıların çokluğu ile Mezopotamya din.

Yukarıda açıklanan inanç Mezopotamya insanlar arasında dolaşımda olsa da, bölgesel farklılıklar da vardı. Bu nedenle, hangi tanrı ve tanrıça Ki Ann anlamına gelir - Sümer kelimesi bunun için olmasıdır. Onların oğlu Enlil, hava tanrısıdır. Onlar tanrı Enlil en güçlü tanrı olduğuna inanıyorum.Tanrılar veya Pantheon grubunun baş tanrısı olarak Yunanlıların Zeus ve Romalılar Jüpiter vardı. ? Biz kimiz, biz nerede, burada ne var? Sümerler de gibi felsefi sorular, ortaya atılan?. Bu tanrılar tarafından verilen açıklamalar bu soruların cevaplarını bağladılar.
 
Yüzlerce mezar Mezopotamya'da ölü gömme gelenekleri hakkında bilgi ifşa, Mezopotamya bölgelerinde ortaya çıkarılmıştır. Ur şehrinde, çoğu insan üzerinde mülkiyet bazıları, evlerini (as Catalhuyuc durum böyledir) altında aile mezarlara gömüldü. Birkaç paspas ve halı sarılı bulundu.Ölen ve kilise aile içinde geliştirilen önemli bir "traktör" yer çocukları. Diğer enkaz şehir için genel bir mezarlıkta gömülü bulundu. Akıllarını çok değerli taşlarla mezar bulundu 17; bu mülkiyet mezar olduğunu kabul

Tanrılar ancak birçok için yazılmış şarkılar bazı önemli olayları anlatmak için yazılmıştır.Müzik ve şarkıları kral eğlenceli olmasına rağmen, aynı zamanda şarkı ve kendi evlerinde ya da piyasada dans aşk sıradan insanlar tarafından zevk oldu. Şarkı daha sonra çocuklarına Amrrunha olan çocuklara söylendi. Böylece şarkılar biri tarafından yazılmış birkaç nesiller boyu geçirildi. Bu şarkılar sonunda çağdaş tarihçilerin ulaştı tarihsel olaylar hakkında yüzyıllardır çok önemli bilgiler arasında gezinmek için bir araç sağladı.
 
Ud Uttar ile, küçük bir müzik aletidir. 5000'den fazla yıl önce Güney Mezopotamya'daki Uruk dönemine dönüş vaatlerin en eski resim kaydedin.Silindir mühür British Museum'da şimdi ve Dr Dominique Köln ile kazanılır. Görüntü bir teknede kendi araçları ile kadın ördek gösteren ve sağ oynarlar. Bu makine, uzun ve kısa boyun farklılıkları ve çeşitleri Onsekizinci Hanedanı sonra Mezopotamya tarihinin yüzlerce kez tekrar eski Mısır görünür.

Oud ud Eurovision makine adı bir atası muhtemelen onları ud yapıyordu ağacın adıdır Arapça ud 'ağaç', türetilir. (Kesin madde ile Arapça, isim kelime 'çok' kaynağıdır.)
 
Avcılık Asur kralları arasında popülerdi. Boks, güreş birçok durumda ücretleri göstermek ve polo bir tür erkeklerin diğer erkeklerin omuzlarında yerine at üzerinde oturan, muhtemelen popülerdi. Ayrıca, rugby benzer bir oyun, "Major" oynadı ama tahtadan yapılmış bir top oynuyor. Acsplo - Onlar da artık kral oyun "olarak da bilinen oyun Alcinat tablo, benzer bir oyun oynadı

Mezopotamya tarihinin kadınlara göre daha güçlü olduğunu daha ataerkil toplum, erkek oldu. Thorchled Jacobsen ve diğerleri Mezopotamya topluluk olan kadın ve erkeklerin eşit temsil edildi erken "Yaşlılar Konseyi" tarafından idare olduğunu ileri sürdü, ancak zaman, kadın Hui durumu ve daha fazla erkek geçişi ile. Eğitim, atomik özelliği yalnızca ve bu katipleri, hekimler, tapınak yöneticileri ve benzeri gibi zengin ve profesyonellerin oğulları gelince, onlar okula gittim.

 Çocuklar çoğu babalarının meslek eğitimi veya Eptdúa Abbaah tarafından meslek öğrenmek idi. Kız temizlik ve yemek pişirme öğrenmek için anneleri ile evde kalmak ve küçük çocuklar için bakım gerekiyordu.Çocuklardan bazıları tahıl ezmek için yardımcı ya da kuşlar temizlik edildi. Tarihin bu kez alışılmadık bir şey, Mezopotamya'da kadın hakları oldu. Kendi mülkiyet hakkı vardı ve onlar iyi bir nedeni varsa, bir boşanma elde etmek için

 Mezopotamya coğrafyası bu tür tarım sadece sulama ve Mezopotamya'da uygarlığın gelişimi üzerinde derin bir etkisi oldu iyi drenaj yoluyla elde edilebilir. Sulama ihtiyacı Sümerler ve daha sonra Akadlar Dicle ve Fırat nehirleri ve bu nehirlerin kolları boyunca şehirler inşa etmek oldu. Özellikle Gach için diğerleri, Dicle Nehri'nin bir kolu üzerinde inşa ederken bu Ur ve Uruk gibi bazı büyük şehirlerde, Fırat Nehri'nin kolları üzerindeki kök aldı. Nehirler ve daha fazla balık (her ikisi de gıda ve zenginleştirme için kullanılır), saz ve çamur (inşaat malzemeleri) faydaları sağladı.

Mezopotamya gıda kaynağı sulama da Ürdün Nehri ve Nil Nehri dahil Bereketli Hilal, kuzeydoğu parçası Dicle ve Fırat nehirleri ve vadileri ile çok zengin oldu ile. Nehirler en yakın toprak bereketli ve bitkileri için iyi olsa da, uzak su toprak bölümlerini kuru ve büyük ölçüde yaşanmaz oldu. Sulama gelişimi Mezopotamya yerleşimciler için çok önemliydi nedeni budur. Barajlar ve kanallar aracılığıyla su kontrol dahil olmak üzere Mezopotamya diğer yenilikler. Mezopotamya Astkhaddmot ahşap pulluk verimli toprakların ilk yerleşimciler gibi arpa, soğan, üzüm, şalgam ve elma gibi ürünlerin ekim öncesi toprak yumuşatmak için. Mezopotamya'da yerleşimciler Alzbn bira ve şarap yapımı ilk insanlardı.

 Nehir yaşamın sürekliliğini sağlamıştır olmasına rağmen, aynı zamanda tüm şehirler süpürüldü sık sel tarafından yok edilir. Mezopotamya'da, birçok durumda öngörülemeyen Hava durumu çiftçiler için zordu, birçok durumda yok bitkileri, bu nedenle, bu tür inek ve koyun gibi yiyecek bir yedeğini kaynakları tuttu. Mezopotamya'da tarım alanında beceri bir sonucu olarak değil, çiftçilerin bazı istisnalarla birlikte, kendilerine tahsis edilen çiftliklerde çalışmaları tamamlamak için kölelik güveniyor. Kölelik süreci (kaçış / köle isyanı yapma dahil birçok risk vardı

Mezopotamya'nın Coğrafya bölgedeki siyasi gelişimi üzerinde derin bir etkisi oldu.Nehir ve dere arasında, Sümer insanlar göçebe kabileler roamed açık çöl veya bataklık, geniş alanlar ayrılmış olan sulama kanalları ile birlikte ilk şehirler inşa etti.Izole şehirler arasındaki iletişim zor ve bazen de tehlike oldu.Diğerleri bağımsız şehir, ve bağımsızlığını koruyucusu - ve bu nedenle her Sümer kenti bir devlet haline geldi. Bazı durumlarda, bir şehir bölge işgal ve birleştirmeyi deneyebilirsiniz, fakat bu çabalar birkaç yüzyıl için direndi ve başarısız olmuştur. Sonuç olarak, Sümer siyasi tarihi neredeyse sürekli işlerin biridir. Sonunda Sümer Ayanatam Eannatum ile birleşik, ancak tekdüzelik zayıftı ve Akadlar 2331 M.Ö. Sümer işgal nerede kalmayı başaramadı. Sadece bir nesil sonra sonra.

Asur bir imparatorluğa dönüştü zaman, il denilen küçük parçalar, ayrıldı. Bunların her biri Nineveh, Samiriye, Şam ve Arpad gibi büyük şehirlerde almıştır. Onlar herkes ondan dolayı vergi ödemek emin olmak için bir özel bir vali vardı; tapınak inşa zaman savaş asker olarak adlandırılan ve işçilerin kaynağı oldu. Ayrıca uygulanmakta olan yasalar sorumluydu. Bu şekilde, örneğin Asur gibi imparatorluğun kontrol altında tutmak daha kolay oldu.Sümer döneminde Cannon Babylon küçük bir ülke olmasına rağmen, Hammurabi üstünlüğünün zaman içinde önemli ölçüde artmıştır."Kanun yapıcı" olarak bilinen ve yakında Babylon Mezopotamya'da önemli şehirlerinden biri oldu. Sonra gelir Babil, denilen "tanrıların kapısı." Ayrıca öğrenme tarihinin en büyüklerinden biri haline geldi

Özellikle arazi ve kanallar üzerinden şehir devletleri arasındaki çatışmalar yaratarak şehir devletleri, etki üst üste kendi alanlarında, büyüme ile.Savaşın ilk kayıt M.Ö. 3200 civarında gerçekleşti ancak yıl MÖ 2500 yılına kadar yaygın değildi - bu çatışmaların herhangi bir büyük savaş yıl önce yüzlerce tablet kaydedildi. Bu noktada bir nötr şehir, rakip iki şehir için bir hakem olarak hareket edebilir Mezopotamya, siyasi sistem içinde savaş dahil. Bu bölge ülkeleri neden şehirleri arasındaki ilişkileri oluşumunda yardımcı oldu. M.Ö. imparatorluk oluşturulduğunda, yabancı ülkelerle savaşa daha gitti.

  Kral Sargon, örneğin sonra tüm Sümer şehirleri, Mari bazı şehirler ve Suriye ile savaşa gitti, başarılı savaşlar ve düşman resimleri ile dekore edilmiş Babil sarayların duvarları çok, umutsuzca kaçan, ya da sazlıkların arasından gizleme mi fethetti. Sümer, Gılgamış Kral, üçte iki tanrı ve üçte biri ve sadece bir insan olduğu düşünülüyordu. O çok önemli olduğuna inanılıyordu macera, bir yeri vardır ve birçok savaşlar kazandı çünkü nesiller için geçti onunla efsanevi hikayeler ve şiirler vardır,

 .

No comments:

Post a Comment