Sunday 6 November 2011

Φαραώ Τούθμωση ΙΙΙ

Νέα του Ρα, Thutmose III (1425 π.Χ.. Μ). Φαραώ μύθο .. Έκτη Φαραώ της Δέκατη όγδοη Δυναστεία και θεωρείται η μεγαλύτερη ηγέτες της Αιγύπτου, ένα από τα πιο ισχυρά αυτοκράτορες σε
Της ιστορίας.

Thutmose ΙΙ πέθανε, αφήνοντας το θρόνο στο γιο του, Thutmose III, ο οποίος δεν ήταν παλιά έχει υπερβεί έξι. Η Χατσεπσούτ, μια θεία και η γυναίκα του πατέρα του την ίδια στιγμή, και θα εγκατασταθεί στο θρόνο του βασιλιά Thutmose III μικρό. Δύο χρόνια αργότερα, ο αυτοαποκαλούμενος βασίλισσα του θρόνου και κυβέρνησε για είκοσι χρόνια. Στη συνέχεια εξαφανίστηκε, και Thutmose III ανέβηκε στο θρόνο του πατέρα του.

Thutmose ΙΙΙ ήταν απόλαυσαν εξαιρετικό προσωπικά χαρακτηριστικά και στρατιωτική ιδιοφυΐα της απαράμιλλης Τούθμωση εκπαιδεύονται στα πεδία των μαχών στο Λούξορ. Η εκπαίδευση αυτή έχει κερδίσει τον συμπαγή χαρακτήρα και την μεγάλη στρατιωτική εμπειρία σε μια εποχή που Χατσεπσούτ αποκλειστεί. Και το ενδιαφέρον και την καθιστούν τακτικού στρατού και του έδωσε ιππότες και άρματα, και στη φύλαξη των αρχαίων Αιγυπτίων κατακτηθεί η βιομηχανία βελάκια ευχαριστίες και τα βέλη που έχουν αναγνωριστεί από τη διαπερατότητα του υπερφυσικού σήμερα Marjua. Και να μας δείξει τα αγάλματα του Τούθμωση ΙΙΙ, αυτός ο νεαρός άνδρας είχε την μαχητική στοιχεία του αγωνιστή της ελευθερίας και της ηγέτης,

Δεδομένου ότι την εποχή εκείνη ήταν που διέπεται από την Anspsot ακολουθούσε μια πολιτική ειρήνης με την περιοχή του αιγυπτιακή επιρροή στην Παλαιστίνη και η Νουβία με τους γείτονές της, και ενδιαφέρθηκε για το Πολεμικό Ναυτικό και έστειλε τις θαλάσσιες αποστολές στη χώρα των Punt και τις ακτές του Λιβάνου για το εμπόριο, πήρα μερικά από τα αποθέματα στη Συρία και το βασίλειο του Μιτάννι να επαναστατήσει ενάντια στην κυριαρχία των Αιγυπτίων και της εχθρότητας. Μόλις Thutmose III ανέβηκε στο θρόνο μετά το θάνατο του Anspsot και έπρεπε να είναι εκ νέου αιγυπτιακό έλεγχο των κινήσεων των αντι-ασφαλιστικών για τα σύνορα της χώρας. Συνέπειες του που τον έκαναν ένα θρυλικό πολεμιστή βασιλιά που είχαν γίνει έξι δωδεκάδα στρατιωτική εκστρατεία στην Ασία (στην περιοχή της Συρίας και της Παλαιστίνης), ήταν σε θέση να αποδείξει την επιρροή του εκεί, όπως αποδεικνύεται από την επιρροή της Αιγύπτου να Νουβία στα νότια.

  Ο Εμίρης του την πόλη της Κάδης στη Συρία οδηγεί την συμμαχία των ηγεμόνων των ασιατικών της χώρας στην Ανατολή κατά της Αιγύπτου μέχρι και είκοσι τρία στρατού αναμενόταν να υποστηρίξει Thutmose άμυνες III και στρατεύματα στην αιγυπτιακή σύνορα κοντά στο Σινά, αλλά Τούθμωση αποφάσισε να πάει με του τεράστιου στρατού για να αντιμετωπίσει αυτά τα στρατεύματα στο έδαφος εντός του σχέδιο για την επέκταση της αιγυπτιακής αυτοκρατορίας στο μέγιστο δυνατό βαθμό και να καταστήσει ασφαλή τα σύνορα ενάντια στους στρατούς της harassers.

Τούθμωση εκπαιδευμένοι στρατιώτες στις καλύτερες ασκήσεις και το Τμήμα του στρατού του στην καρδιά και τα φτερά, και η χρήση στρατιωτικές τακτικές και ελιγμούς που δεν ήταν γνωστά πριν και έχτισαν κάστρα και φρούρια. Στη συνέχεια επικεφαλής του στρατού του από Qantara και την απόσταση των 150 μιλίων σε δέκα ημέρες με επικεφαλής στη Γάζα και στη συνέχεια να κοπεί ογδοηκοστή μιλίων πάλι σε ένα δεκαπενθήμερο ανάμεσα στη Γάζα και μια πόλη στους πρόποδες του όρους Καρμέλ, υπάρχει Τούθμωση III, ένα πολεμικό συμβούλιο με τους αξιωματικούς του, αφού έμαθε ότι ο πρίγκηπας Cadiz ήρθε στην πόλη της Μεγιδδώ και τη συλλογή περίπου 230 πρίγκιπας στρατούς και στρατοπέδευσαν στην οχυρωμένη Μεγιδδω να σταματήσει την πρόοδο της Thutmose III και το στρατό του. Υπήρχαν τρεις τρόποι για να αποκτήσετε πρόσβαση σε Μεγκίντο, δύο από αυτές περιστρέφονται γύρω από τους πρόποδες του όρους Καρμέλ και το τρίτο φαράγγι, αλλά πηγαίνει κατευθείαν στο Μεγκίντο έχει τακτοποιήσει είδε Τούθμωση ότι ο στρατός είναι να περάσει από το διάδρομο στην τρίτη θέση στην περιπέτεια γύρισε παράλληλα με τη μάχη αργότερα και θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες περιπέτειες του στρατούς στον αρχαίο κόσμο .

Καλείται να λάβει το δρόμο της προόδου τον αιφνιδιασμό του εχθρού για να φέρει το αιγυπτιακό στρατιώτες ταχυτήτων στρατιωτικού προσωπικού καθώς και τα οχήματά τους από τον πόλεμο και τα άλογα Είχαν λύσει άρματα για εύκολη μεταφορά και γλίστρησε μέσα από το στενό διάδρομο σε μικρές ομάδες και αυτό ήταν ένα μεγάλο κίνδυνο για το στρατό επειδή Atkhadd Τούθμωση ΙΙΙ, ο δρόμος αυτός να αποτελεί έκπληξη το εχθρικό στρατόπεδο στη σκηνή το ακόλουθο απόσπασμα.

 Οι δυνάμεις του εχθρού έχουν τοποθετηθεί στο τέλος των δύο δρόμων Vchristan πιστεύοντας ότι ο στρατός αιγυπτιακή θα προέλθει από ένα ή και τα δύο. Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας ο βασιλιάς διέταξε τον στρατό του Thutmose ΙΙΙ της εκ νέου εγκατάσταση των αρμάτων και να προετοιμαστούν για την ξαφνική επίθεση. Και επιτέθηκε απώλειά του και ήταν επικεφαλής στο προσκήνιο με τη μορφή της ένα ημικύκλιο στο Μεγκίντο ήταν η έκπληξη που Apadarham Αιγύπτιοι αυτή σαρωτική επίθεση Fadtrbua και έχασε την ισορροπία ακόμη και να γίνουν τα στρατεύματά τους σε μια κατάσταση χάους και την έλλειψη συστήματος και ξεκίνησαν οι ηγέτες των στρατών και ταξιαρχίες να διαφύγουν, αφήνοντας πίσω τα οχήματά τους και μεγάλο στρατόπεδο είναι γεμάτες με λεία να εισέλθουν στην οχυρωμένη πόλη. Λόγω της απασχολημένος μέλη του αιγυπτιακού στρατού ήταν σε θέση να εισπράξει τα λάφυρα των Ασιατών φύγει για την πόλη και οχυρώθηκαν σε αυτό. Οι συνέπειες της αποχώρησης του στρατού στη συλλογή του τα λάφυρα κατά το χρόνο που ήταν σε θέση να εξαλείψει στρατιές Alaaadaauthakik πλήρη νίκη του Thutmose ΙΙΙ αναγκάστηκε να την πολιορκία του Μεγκίντο επτά μεγάλες μήνες μέχρι την παράδοση και οι άρχοντες έστελναν τα παιδιά τους να φέρουν όπλα για να παραδοθεί στον βασιλιά Τούθμωση III.

Λέει ιστορικός στην αρχαία Αίγυπτο, τα αρχαία κείμενα και τονίζει τη δύναμη της Αιγύπτου στην εποχή της Thutmose ΙΙΙ λέει (δεν υπάρχει καμία δύναμη στη γη μπορεί να αντιμετωπίσει τον αιγυπτιακό στρατό, που έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση ανώτερη και κέρδισε υπό την ηγεσία του ιδιοφυΐα είναι ο βασιλιάς των μεγάλων Φαραώ Thutmose Αιγύπτου III). Επέστρεψε το αιγυπτιακό στρατό και ο βασιλιάς του Thutmose ΙΙΙ της Αιγύπτου και μαζί τους μια σειρά από πρίγκιπες, τους γιους να ζήσει στην Αίγυπτο υπό τον έλεγχο της αιγυπτιακής πρίγκιπες, έτσι ώστε να μην τολμούν να εξεγερθούν και πάλι

Ενδιαφέρον για την κατασκευή ενός στόλου από τις δυνάμεις Thutmose III ναυτική κατάφερε να απλοποιεί τον έλεγχο πολλών από τα νησιά της Μεσογείου όπως η Κύπρος αλλά και να αυξήσει την επιρροή στις ακτές της Φοινίκης (των ακτών του Λιβάνου και της Παλαιστίνης τώρα). Αυτή είναι η πρώτη για να δημιουργήσει το παλαιότερο αυτοκρατορία στην ιστορία, που εκτείνεται από τα Άνω Ευφράτη ως μακρινό Βορρά ως το τέταρτο καταρράκτη του Νείλου ποταμού προς τα νότια. Αίγυπτος έγινε η πιο ισχυρή και πιο πλούσια αυτοκρατορία στον κόσμο, όπου οι Αιγύπτιοι ζούσαν δόξα σύνοδο κορυφής και τη δύναμη.

Παρατσούκλι Τούθμωση III (β Αμπού Empires) και επίσης το παρατσούκλι (Ναπολέων Μέση) καθώς και (ο πρώτος αυτοκράτορας στην ιστορία), ως μια από τις ιδιοφυίες μοναδική στην ιστορία της στρατιωτικής δια μέσου των αιώνων, και λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδια της στρατιωτικής σε πολλά κολέγια και στρατιωτικές ακαδημίες σε όλο τον κόσμο: το πρώτο από τη διαίρεση του στρατού στην καρδιά και τα φτερά, και έχει ξεκινήσει η βρετανική Αυτοκρατορία, πολλά από τα σχέδιά του στις μάχες, κυρίως από τον Λόρδο Allenby στις μάχες του εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν σε αυτό το σοφό αντίκτυπου της πολιτικής για τη συνοχή της αιγυπτιακής αυτοκρατορία για ένα αιώνα και τη διάδοση του αιγυπτιακού πολιτισμού εκεί

Χτισμένο Τούθμωση III σε ένα καλό πολλά από τους ναούς των δύο ναών, το ένα δίπλα στο Ναό της Χατσεπσούτ στο Deir el-Bahari, και έχει χτίσει Albwabtan γίγαντας έκτο, έβδομο και αίθουσα δεξιώσεων στο ναό του Καρνάκ και ολοκλήρωσε την κατασκευή ενός ναού Habo ξεκίνησε από Χατσεπσούτ, και δημιούργησε ένα ναό του θεού Πτα στο σπίτι του στο Μέμφις, και περιλαμβάνει το ναό τρεις αίθουσες η πρώτη του Πτα και το δεύτερο Hathor, θεά του καλού και του τρίτου της θεάς Sekhmet σύζυγος του Ptah αντιπροσωπεύεται από ένα άγαλμα με το κεφάλι ενός δίσκου λέαινα Iatlah του ήλιου, έχει ένα ναό στον όρο και την παχυσαρκία, και δημιούργησε ένα ναό στην Ελεφαντίνη του Θεού Sataat, και έχει επιπτώσεις στο Kom Ombo και Edfu, Ain Shams και Armant.

Ιδρύθηκε Τούθμωση Γ τουλάχιστον επτά στήλες, οι περισσότεροι είναι πλέον σε αρκετές πρωτεύουσες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της οβελίσκος στο Λονδίνο (είναι ένα από τα Mslten επιτάσσει Τούθμωση ΙΙΙ στο Ναό της Bahleopolas Sun Το μηχανικό μεταφορά Grecian ονομάζεται Bntios στην Αλεξάνδρεια για να μέτωπο Aodaa από το ναό της Ίσιδος, έχει προσγειωθεί το οβελίσκος πάνω από τη βάση κατά το δέκατο τέταρτο αιώνα π.Χ., λέγεται Μοχάμεντ Αλή Πασά δώρισε στη Βρετανία το 1831, αλλά δεν έφτασε το Λονδίνο μέχρι το 1878 όπου παρέμεινε ξαπλωμένος στο έδαφος καθ 'όλη εκείνη την εποχή για να μην είσαι σε θέση να κινηθεί έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το κόστος της Erzms κυκλοφορίας μεταφοράς Wilson έκανε το ίδιο πράγμα σε ειδικό πλοίο για την μεταφορά τους, και το πλοίο ήταν στο δρόμο του για να επιστρέψετε στο ναυάγιο, ως αποτέλεσμα της θύελλας στον Βισκαϊκό Κόλπο, αλλά σώθηκε ο οβελίσκος και έφθασαν με ασφάλεια ..

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η οβελίσκος έχει υποστεί ένα γδαρμένο θραύσματα των βομβών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στον ποταμό Τάμεση, που είναι γνωστή ως η βελόνα της Κλεοπάτρας, η οποία ήταν μια Thutmose είχε στηθεί μπροστά από το ναό του Ain Shams, και ο οβελίσκος του άλλου σήμερα στην Κωνσταντινούπολη είναι μία από τις Mslten επιτάσσει Τούθμωση πριν από το οικοδόμημα VII (πύλη μεγάλη ) ναός του Καρνάκ έχει μετακινηθεί ο αυτοκράτορας Θεόδωρος το 510 μ., και στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει μόνο το πάνω μέρος του οβελίσκου της οβελίσκος ήταν αρχικά πολύ μεγαλύτερη από οποιαδήποτε οβελίσκος υπάρχουν τώρα.

Και έχει έναν οβελίσκο άλλο στην Νέα Υόρκη από Τούθμωση μπροστά του Ναού του Ήλιου Αυτό οβελίσκος και οβελίσκος στο Λονδίνο τα δίδυμα, μια λίστα είναι τώρα στο Σέντραλ Παρκ, όπως Thutmose στο τέλος των ημερών του, οι οποίες ανήκουν οβελίσκος πριν από την VIII οικοδόμημα από το ναό του Καρνάκ, αλλά δεν ολοκληρώθηκε λόγω του θανάτου, και παραμένει στη θέση του για 35 χρόνια για να βρεθεί Τούθμωση IV και ανεγέρθηκε στη θέση που προορίζεται για αυτόν και είναι τώρα στη Ρώμη, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Ballatyran, από τον Κωνσταντίνο τον Μέγα Βασιλέα της μεταφοράς κρατικών Alrmanih αυτού του οβελίσκου, ο οποίος ζυγίζει 455 τόνους, στην Αλεξάνδρεια το 330 μ.Χ. να σταλεί στο Βυζάντιο για να ομορφύνει νέα πρωτεύουσα του. αλλά δεν κατάφερε να κινηθεί έμεινε και παρέμεινε στη θέση του για 27 χρόνια μέχρι που ο γιος του Kstuntunaios μεταφερθεί στη Ρώμη και Oqmha στον τομέα της maximus, κατά το έτος 1587, λόγω πληροφορίες, και βρήκε σπασμένα σε τρία κομμάτια VTM επισκευάστηκε και ανακαινίστηκε από Domenico Fontana με εντολή του Πάπα Σέξτος V και να ανεγερθεί στη θέση του το τρέχον Allatyran τομέα, και διέταξε επίσης να άρει το σταυρό στην κορυφή, πιστεύοντας ότι αυτό το σύμβολο της νίκης του παγανισμού με τον χριστιανισμό.

Ιδρύθηκε Τούθμωση ΙΙΙ, η παλαιότερη αυτοκρατορία στην ιστορία της τα ανώτατα όρια της Αιγύπτου στην ιστορία της, φθάνοντας τα σύνορα της Αιγύπτου μέχρι τον Ευφράτη ποταμό, τη Συρία, την ανατολική και τη Λιβύη προς τα δυτικά και προς τις ακτές της Φοινίκης και η Κύπρος Hmalao στον πηγές του Νείλου νότια μέχρι το τέταρτο καταρράκτη ή καταρράκτη τέταρτη και η διοίκηση στην ισχυρή του με υψηλά προσόντα, όπως Thutmose έδωσε αυτονομία σε κάθε περιφέρεια που ανήκουν στο θρόνο λόγω της μεγάλης αυτοκρατορίας, και οι διάφορες φυλές και διαφορετικά έθιμα και τους νόμους από περιοχή σε περιοχή.

Matt Τούθμωση the ηλικία 82 ετών από τον κανόνα των πενήντα τέσσερα χρόνια, όπως αναφέρεται στο κείμενο της Amenemhat "... από το πρώτο έτος μέχρι την τέταρτη σύνοδο του τρίτου μήνα του χειμώνα, την τελευταία ημέρα της βασιλείας της Α.Ε. του βασιλιά" των ειδήσεων του Ρα "King της πολιτείας της Αιγύπτου είναι η βόρεια και νότια Αίγυπτο «... δεν ήξερε την ιστορία της Αιγύπτου βασιλιάς έκλαψε επάνω στους Αιγυπτίους και θρήνησε τον βαθιά θλίψη για το γεγονός, όπως αυτό που συνέβη με Τούθμωση ΙΙΙ, και μετά το θάνατό του, μια τελετή πένθους και της ιδιοκτησίας ταφής ακολουθείται από όλους τους Αιγυπτίους, η μεγαλύτερη κηδεία στην ιστορία, αρχαία και θάφτηκαν σε ένα νεκροταφείο στην κοιλάδα των Βασιλέων είχε ετοιμάσει για τον εαυτό του νεκροταφείο αρ. 34,

  Σε περίπτωση που ένας από τους πρώτους βασιλείς που έχτισε για τον εαυτό τους τάφους στην Κοιλάδα των Βασιλέων, ο τάφος του ανακαλύφθηκε το 1898 από τον Victor Loret κόσμο και βρίσκεται ο τάφος είχε συληθεί από τη μούμια δεν βρέθηκε στο Deir el-Bahri το 1881. Και μήνες από τις δηλώσεις του στον Γενικό του διάσημου Rukhmy Ra "δεν είναι ευχαριστημένος ο Κύριος της προκατάληψης (διαφθορά), να επαγρυπνούν Η υπουργός μετά Imad όλη τη γη δεν είναι για τον υπουργό να υποδουλώσουν τους ανθρώπους, να ακούσετε τον καταγγέλλοντα από το νότο και το Δέλτα του ή οποιοδήποτε άλλο σημείο .. ενεργήσει δίκαια Vamahabah απεχθάνονταν από τον Κύριο .. Να είμαστε δίκαιοι με που ξέρετε και δεν ξέρετε ..

         

No comments:

Post a Comment